Maandelijks Lekkers - augustus 2023

Maandelijks Lekkers - augustus 2023

Het mag dan een dooddoener zijn, reizen via de muziek gaat ons goed af. Hoogit komen we, heel menselijk, vaker op dezelfde plaatsen. Zo doen we deze maand Scandinavië nóg iets vaker aan dan gewoonlijk om mooie paerels op te duiken.

LindstromSyreen

Bij de aftrap smokkelen we gelijk al, want de kans is aanwezig dat je dit stukje kosmische disco al eerder op het net hebt aangetroffen. Maar omdat de bijbehorende langspeler van de Noorse meester - 'Everyone Else Is A Stranger', de eerste in vier jaar - inmiddels ook is verschenen, komt ook dit nummer toch eigenlijk vers van de naald.

Little Element - Tripping In The Sun

Surfen overdag, dansen in de avond. Het is de levensstijl die ons wordt aangeraden door twee goede vrienden die elkaar vonden in de muziek. En in die muziek weten zij de diverse elementen fraai te combineren.

Woods Weep

De New Yorkers experimenteren graag in de studio. Maar denk vooral niet dat dat per se ingewikkelde muziek oplevert; er kan ook een sfeervol gitaarpopliedje uit voortkomen.

Trout - In My Room

Trout is één van de leukste recente ontdekkingen. Dit nummer presenteert zich als een ode aan verliefdheid. Een parodie misschien? In dat geval is het toch stiekem ook een oprecht liefdesliedje.

Stella - Girl Supreme

En ook in Griekse, vermoedelijk warme studio's heerst er veel bedrijvigheid. In dit geval leidt het tot speelse muziek met daarin allerlei bijzondere geluiden verwerkt.

Slomosa - Cabin Fever

Dat muziek zich niets hoeft aan te trekken van geografische grenzen behoeft geen uitleg. Zeker niet wanneer je hoort dat ook in het Noorse Bergen uitstekende desertrock gemaakt kan worden. Wellicht ook iets voor fans van Black Sabbath.

Bad Wolves - Bad Friend

Een fijn potje ouderwetse metalcore waarbij zowel de harde als zachte kant bijzonder fraai is vormgegeven.

The Hives - Trapdoor Solution

Vlak voor de release van het nieuwe album (11 augustus) komen de Zweden nog met een vlotte, harde en ultrakorte single.

Code Orange - Take Shape (feat. Billy Corgan)

Kort geleden bespraken we de band uit Pittsbourgh, Pensylvania al, maar hun volgende voorproefje op het aankomende album verdient zeker ook aandacht. Ze slagen erin niemand minder dan Billy Corgan de heavy alternative in te trekken, een muziekstijl waar zijn Smashing Pumpkins in hun hoogtijdagen eigenlijk net buiten bleven. Mis het niet.

CORONATUS - Dark Ice

De symphonische metalband introduceert een paar nieuwe leden, waaronder de indrukwekkende Nemesis op zang. Het donkere ijs staat symbool voor de angsten en onzekerheden van de mens, of die nu gegrond zijn of niet.

11 augustus 2023
Tino Fella