Maandelijks Lekkers - augustus 2022

Maandelijks Lekkers - augustus 2022

De releases blijven ons om de oren vliegen. Niet zelden zijn het voorproefjes op langspelers die we in het najaar mogen verwachten. Weer veel moois voor wie op reis is, nog moet vertrekken of al terug is. Maar ook wie voorlopig nog niet weg kan, hoeft zich niet te vervelen.

Daniel Avery - Higher (Feat. Sherelle)

We trappen af met een ouderwets potje drum'n'bass, vermengd met ambient.

Gloria de Oliveira & Dean Hurley - All Flowers in Time

Voor de thuisblijvers die het moeten doen met reisverhalen en online reportages van anderen: dit is het equivalent in geluid van een adembenemend uitzicht in de bergen.

GwennoN.Y.C.A.W.

Afkomstig van derde album 'Tresor'. Een parel van een nummer, gezongen in Cornish (of Kernewek), een Keltische taal die lijkt op het haar vertrouwde Welsh, maar dat vooral in het Engelse Cornwall nog gesproken wordt. Deze singleversie heeft nog extra eightiesvibes.

Wet Satin - Rainbow Glint

Percussie, metallofoon en enkele onduidelijke geluiden maken deze bijzondere luisterervaring even gezellig als spannend.

The Murlocs - Virgin Criminal

Dit brede gezelschap uit Melbourne brengt een rijk geluid. Fuzzy, licht-psychedelische gitaarpop die je verrast en niet zomaar meer loslaat.

ENTROPY Unrelenting

Heerlijk uitgesponnen noiserock uit Duitsland voor de echte luiervakantie.

King Buffalo Hours

De stap naar het New Yorkse King Buffalo is niet al te groot, al schuiven we op richting spacerock en voeren we het tempo aanzienlijk op. Ze staan op 12 augustus op het Alcatraz festival.

Thundermother - Black And Gold

Rock-'n-rollqueens uit Zweden.

Beach Rats Blown To Bits

Na Beach House, Beach Bunny en Beachdog hebben we nu ook Beach Rats! Deze nieuwe punksupergroep brengt met snelheid, puberale trekjes en een vleugje melancholie diverse sterke elementen van het genre samen en laat zich niet zomaar opzij zetten.

Sahg - Fall Into The Fire

Tot slot wordt het nog even echt heet met deze heavy metalbanger van het Noorse Sahg.

12 augustus 2022
Tino Fella