Maandelijks Lekkers - april 2023

Maandelijks Lekkers - april 2023

Veel mensen gebruiken liedjes graag als briefkaart. Zo bekeken, ontvangen wij dagelijks via nieuwe tracks blijde boodschappen, omdat singles doorgaans vooraankondigingen zijn van albums, en natuurlijk meer nieuwe singles.

Zoals elke maand hebben we weer een paar van de beste exemplaren uit de postzak verzameld. En zelfs al zijn de thema's van de nummers soms nogal zwaar, wil je ze op muzikaal vlak niet missen. Deel je favoriet – of gewoon de hele site – met een vriend.

Alex Lahey - They Wouldn't Let Me In

Bij ons staat de deur altijd open voor deze spontane Australische. Het nieuwe album 'The Answer Is Always Yes' verschijnt op 19 mei. Dit is één van de singles, eentje die opvalt door een paar typische new wave-gitaarlikjes.

Sundl Dead River feat. Terz Nervosa

In het schemergebied tussen ambient en electro vinden we een adembenemende Honeymoon In Red-cover.

Aus Landia

Betoverend, mysterieus, maar ook fris, dit eerste van twee voorproefjes op 'Everis', het op 26 april te verschijnen album van de in Tokyo geboren Yasuhiko Fukuzono alias Aus.

El Michels Affair & Black Thought - I'm Still Somehow

Ondanks alles toch iets zijn. Daar gaat het over in deze single van dit samenwerkingsproject. Een voorbeeld van de kunst die hiphop is met een traag afgespeelde plaat als basis.

Autobahn - Silver

Dansbare industrial wave met een knipoog naar klassieke elektropop a la Human League.

Lightning Dust Run

Even gas terugnemen met iets heel anders. Voor fans van Tori Amos, Fleetwood Mac en powerpop met een gevoelige snaar. Laat je meeslepen door de verrassende synths op driekwart van het nummer.

Cable Ties - Time For You

Een druk bezet Cable Ties had nog net even tijd om dit heerlijk gruizige stukje discorock op ons los te laten.

Antivalent - Godlike Sinner

Ze gaan hard in thuisland Finland. Moderne poppunk met een vleugje elektronica, maar dan echt een vleugje.

High Priest Divinity

En nu de stevige gitaren weer los zijn, ook even wat stonerdoom in draftempo uit Chicago. Het debuutalbum verschijnt in juni. Drum lekker mee.

Swansong Awakening

Alweer uit finland: diverse metalstijlen stevig samengebald. De Testament-achtige gierende gitaaruithalen en het gefluisterde refrein trokken ons over de streep. Voor het album is het nog wel even wachten tot het najaar.

7 april 2023
Tino Fella