MAANDELIJKS LEKKERS #2

MAANDELIJKS LEKKERS #2

April staat er in onze streken om berucht heel wisselvallig weer af te leveren. Op sommige dagen doen de zwoele temperaturen je wegdromen naar de warme zomer, terwijl het op andere dagen zo ijzig koud is dat je enigszins teleurgesteld die winterjas terug uit de kast moet halen. Gelukkig bieden wij je deze maand de nodige houvast in de vorm van MAANDELIJKS LEKKERS, dé ultieme playlist met enkel de beste nummers van het moment. De afgelopen maand mochten we terug heel wat lekkers aan de lijst toevoegen. Hier gaan we weer.

Chiiild – Awake (ft. Mahalia)

De veelbelovende Canadese soulartiest Chiiild loste in april twee singles in aanloop naar zijn langverwachte album ‘Hope For Sale’, dat er deze zomer aankomt. Het sensuele Awake met Britse zangeres Mahalia is een nummer dat je ongetwijfeld in vele bedroom playlists zal terugvinden.

THE BLOSSOM – SMOKE (ft. Matt Champion)

April was ook de maand waarin de non-binaire artiest THE BLOSSOM de debuutep ’97 BLOSSOM’ uitbracht. THE BLOSSOM is één van de eerste artiesten op het indielabel video store, opgericht door de jongens van BROCKHAMPTON. Het mag dus niet verwonderen dat THE BLOSSOM op het nummer SMOKE vergezeld wordt door BROCKHAMPTON-lid Matt Champion, die het nummer van een verse voorziet.

Doja Cat – Kiss Me More (ft. SZA) 

Als twee van de populairste r&b-zangeressen van het moment samen de studio induiken, dan is het enig denkbare resultaat een absolute oorwurm. Met Kiss Me More schreven SZA en Doja Cat ongetwijfeld één van dé hits van de zomer 2021.

Benny Sings – Miracles (ft. Emily King & Peter CottonTale)

Bij onze noorderburen bracht de drieënveertigjarige Tim Van Berkestijn, beter bekend als Benny Sings, in april de ondertussen achtste langspeler ‘Music’ uit. Eén van de absolute topnummers op dit album is ongetwijfeld Miracles, waarvoor Van Berkestijn het gospelkoor van de Amerikaanse producer Peter CottonTale inhuurde. Voeg daar vervolgens de warme stem van soulzangeres Emily King aan toe, en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk feelgoodnummer.

Fred again.. – Lydia (Please Make It Better

Eén van de betere releases van deze maand was ‘Actual Life (April 14 – December 17 2020)’, het debuutalbum van de Britse zanger en multi-instrumentalist Fred again.. Na het horen van nummers als Lydia (Please Make It Better) spreekt het voor zich waarom artiesten als FKA Twigs en Stormzy maar al te graag samen met Fred in de studio vertoeven.  

Sam Gellaitry – Duo

Initieel een Soundcloud-artiestje, ondertussen een gerenommeerd dj en producer die sinds kort ook de eigen zangstem in de kijker zet. Het verhaal van de vierentwintigjarige Schot Sam Gellaitry toont aan dat het Soundcloud-tijdperk zich niet enkel beperkte tot de Soundcloud-rap van onder meer Lil Pump en XXXTentacion. Het enorm dansbare Duo komt vergezeld van een enorm glitchy en kleurrijke muziekvideo, mogelijk een knipoog naar zijn synthesia, een neurologische aandoening die hem toelaat muziek als kleuren te ervaren.

Little Simz – Introvert 

Bijna een jaar na de release van lockdownproject ‘Drop 6 EP’ kondigde de Londense rapster Little Simz deze maand de release van nieuw album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ aan. De opvolger van het alom geprezen ‘GREY Area’ verschijnt op 3 september en in afwachting daarvan loste Simz alvast een geweldige eerste single Introvert. Aangedreven door een epische fanfare, reflecteert Little Simz op Introvert over de eigen identiteit, alsook over de economische en politieke crisis die de wereld op dit moment ondergaat.

Cordae – More Life (ft. Q-Tip)

Cordae, vroeger bekend als YBN Cordae, wordt door de echte hiphopheads vaak geprezen als een van de meest veelbelovende stemmen van de hedendaagse lichting van rappers. Voor het nummer More Life werkte Cordae samen met een van de invloedrijkste figuren uit de oude garde hiphoppers, in de vorm van A Tribe Called Quests producer en rapper Q-Tip. More Life maakt overigens deel uit van Cordaes laatste ep ‘Just Until’, die uitkwam op 22 april.

 

1 mei 2021
Hannes Deraedt