Maandelijks Lekkers #1

Maandelijks Lekkers #1

Er bestond een tijd dat de radio nog bepaalde wat je moest gehoord hebben om mee te kunnen praten met andere zelfverklaarde muziekkenners. Met de opkomst van platformen als Soundcloud, Spotify, en Apple Music is het tegenwoordig een pak moeilijker geworden om up-to-date te blijven en de parels te onderscheiden van het vuil. Gelukkig hebben wij bij daMusic daarop het perfecte antwoord gevonden. Met een nieuwe playlist 'Maandelijks Lekkers' ontlasten we je van dat verdomde zoekwerk en verzamelen we het beste van allerlei genres in één handige playlist. Deze playlist zal continu bijgewerkt worden, zodat je steeds vrienden en familie kunt verbazen met je geweldige muzieksmaak. Eenmaal per maand plaatsen we enkele nieuwe toevoegingen in de kijker en leggen we uit waarom dit nummer een plaats op deze lijst verdiend heeft. 

BROCKHAMPTON – BUZZCUT

De revolutionaire boyband keerde deze maand terug met een eerste single sinds de release van de laatste plaat ‘GINGER’ in 2019. Voor BUZZCUT haalden ze de enigmatische rapper Danny Brown erbij, die zich volledig thuis voelt op de grillige beat van het nummer. Wij hopen op meer van dat op ‘ROADRUNNER’, de nieuwe plaat van BROCKHAMPTON, die op 9 april in de rekken ligt.

Silk Sonic – Leave The Door Open

De verwachtingen lagen torenhoog toen Anderson .Paak en Bruno Mars verkondigden samen een project te beginnen onder de naam Silk Sonic. Met een eerste geweldige single Leave The Door Open losten de heren die hoge verwachtingen alvast deels in. Het nummer doet je je afvragen waarom beide heren zo lang gewacht hebben om samen te werken.

Lana Del Rey – White Dress

Lana Del Rey bracht onlangs nog het zevende studio-album ‘Chemtrails Over The Country Club’ uit, waarop onder andere de parel White Dress staat. In dat nummer reflecteert Lana over haar leven vooraleer ze de grote popster werd die ze vandaag is: “When I was a waitress wearing a tight dress handling the heat / I wasn’t famous, just listening to Kings of Leon to the beat”. Naast White Dress, staan er op ‘Chemtrails Over The Country Club’ nog andere sterke nummers die de plaat het beluisteren waard maken.

Perfume Genius – Without You (Jim-E Stack Remix)

Wanneer de Amerikaanse producer en songwriter Jim-E Stack een remix maakt van Without You, een geweldige song op het laatste album van Perfume Genius ‘Set My Heart On Fire Immediately’, dan weet je dat je beter je dansschoenen van onder het stof haalt. Met herkenbare moody synthesizers en elektronische uitspattingen geeft hij Without You een compleet ander gevoel zonder het nummer oneer aan te doen.

Genesis Owusu – The Other Black Dog

De Ghanees-Australische zanger en rapper Kofi Owusu-Ansah bracht onlangs debuutalbum ‘Smiling With No Teeth’ uit en wist daarmee de critici te verbazen. Met een mix van hiphop, folk, r&b en funk, bewijst hij over een stevig arsenaal aan talenten te beschikken. Eén van de strafste nummers op het album is ongetwijfeld The Other Black Dog. Dat verdiende dan ook een plaatsje in deze lijst.

Jorja Smith – Addicted

De Britse r&b-ster Jorja Smith loste deze maand Addicted, haar eerste release van 2021 en meteen ook een schot in de roos. Jorja verklaarde het thema van het nummer tijdens een Instagram Q&A: “The song isn’t all about myself but we’ve all had that feeling of giving someone everything, all your energy, and them not reciprocating it, or even noticing it and letting you continue to keep giving”.

Saba – Ziplock

De Chicago-mc verraste de fans onlangs met een tweedelige ep ‘Ziplock / Rich Don’t Stop’. Ziplocks - hersluitbare zakjes - worden vaak gebruikt om kleine hoeveelheden drugs te vervoeren. Op Ziplock reflecteert Saba over het feit dat hij zich dankzij het succes tegenwoordig in een situatie bevindt waarin hij geen drugs hoeft te vervoeren om rond te komen.

VEGYN – B4 The Computer Crash

Fans van Frank Ocean kennen de Britse producer Vegyn ondertussen al dankzij zijn aandeel in Oceans laatste projecten 'Blond' en 'Endless'. Maar Vegyn heeft zich de laatste jaren meer en meer in de schijnwerpers gewerkt als soloartiest, en loste onlangs nog de ep ‘Like A Good Old Friend’. Het nummer B4 The Computer Crash is één van de betere nummers op die ep en is er dus eentje die je moet gehoord hebben.

Mustafa – Ali

Mustafa The Poet - of gewoon Mustafa - is een uit Toronto afkomstige singer-songwriter, dichter en filmmaker die in 2015 voor het eerst roem in eigen land vergaarde, toen Drake één van zijn gedichten deelde met zijn miljoenen Instagram-volgers. Enkele jaren later vond hij zichzelf in de studio met The Weeknd om backingvocals in te zingen voor het nummer Attention op zijn album ‘Starboy’. Eén jaar geleden dan, bracht Mustafa eindelijk de debuutsingle Stay Alive uit, geproduceerd door onder meer James Blake en Frank Dukes (Post Malone, The Weeknd, Camilla Cabello, …). Met deze laatste single Ali bereidt Mustafa verder de release voor van het debuutalbum ‘When Smoke Rises’, dat op 28 mei de wereld wordt ingestuurd.

1 april 2021
Hannes Deraedt