Lusts

Achtergrond

Wie denkt dat de postpunk-/new waverevival zijn beste tijd wel heeft gehad, zit er toch even goed naast. Want onlangs doken op YouTube een aantal puntige en aanstekelijke postpunk-/new waveliedjes op waarvan we in eerste instantie niet konden geloven dat ze nu gemaakt waren.

Verantwoordelijk voor die liedjes is de band Lusts uit de Engelse plaats Leicester, bestaande uit de broers Andy en James Stone. Als je de liedjes hoort, ben je er haast van overtuigd dat de broers Stone in een tijdmachine zijn gestapt naar begin jaren tachtig, daar de bands goed hebben bestudeerd om vervolgens liedjes te schrijven en die weer mee terug te nemen naar het heden om ze op te nemen.

Luister maar naar de meest recente song Temptation - die onlangs bij 1965 Records op vinyl verscheen - en je hoort een scheutje The Cure, een vleugje The Sound en mespuntjes The Cult, Echo & the Bunnymen en The House Of Love. Ondanks deze straffe referenties klinken de liedjes verbazend fris en eigentijds. Ze weten zich ook in no time in je brein te nestelen.

Hou Lusts goed in de gaten op uw (festival)radar, want dat we nog veel van deze band gaan horen moge duidelijk zijn!

Hier kun je meer werk van Lusts beluisteren.

2 maart 2015
Gregor Dijkman