LupaGangGang - S T A L I N G R A D

LupaGangGang - S T A L I N G R A D

Binnenkort brengt LũpḁGangGang een ep uit. Vandaag delen wij de gevaarlijkste track daaruit: de titeltrack.

Vorig jaar bracht LũpḁGangGang het album ‘BḀNG’ uit en sindsdien ging de zoektocht verder naar een eigen sound en stijl. Michel Ponsart en Jan Viggria die samen FARRM vormen, een nieuw Hasselts initiatief voor opkomende Limburgse muzikanten, kwamen op hun weg en liepen die een eind mee. In FARRM werd de ep uiteindelijk ook opgenomen.

Jan Viggria (van The Guru Guru) stond niet alleen in voor de mix en de mastering, maar is ook verantwoordelijk voor de bredere en meer afgewerkte sound die ‘S T A L I N G R A D’ kenmerkt.  

De ep bevat vijf nummers, waarvan we Afar al deelden. De instrumentale titeltrack S T A L I N G R A D is een pak van een heel andere snit. Het verhoudt zich tot Afar als een casual look tot een pak van fijne snit van bij een of andere couturier op de Louisalaan in Brussel.

De band verklaart: Stalingrad, nu bekend als Wolgograd is een wereldberoemde stad, vooral dankzij haar rol in WOII. De slag in Stalingrad was een groot en belangrijk keerpunt in de loop van de oorlog. Voor ons is dit wellicht ook een belangrijk keerpunt. Deze track is gevaarlijker dan alle tracks die wij tot nu toe gemaakt hebben. Dit mede dankzij zijn rijkere, bredere sound en onze nieuw gevonden vonken, gevonden op de Stalingradlaan te Brussel. We zijn nog steeds in volle groei, maar met deze track jagen we schrik aan voor de vuurzee die wij hopelijk in de toekomst kunnen veroorzaken.

17 juli 2020
Marc Alenus