Luka Bloom

Eindejaar 2016

Luka Bloom blijft onversaagd zijn eigen weg gaan binnen de popmuziek, zonder zich ook maar iets aan te trekken van wat dan ook. Dat weerspiegelt zich ook in zijn eindejaarslijstje.

Mooi gepoetste plaat

1.Gurdjeff Folk Music ensemble – ‘1’

2.Amina Alaoui – ‘Arco Iris’

3.Tord Gustafsen trio – ‘Being There’

4.Paulo fresu and Danielle di Bonaventura - ‘In Maggiore’

5.Christy Moore - ‘Lily’

Mooi in levende lijve

Ik keek er al lang naar uit om Neil Young een keer live te zien. Het lukte eindelijk dit jaar in Dublin. En hij stelde niet teleur. Hij maakte mijn verwachtingen meer dan waar. Het was mooi op elk vlak.  

Mooi niet!

Ik ben geen recensent en daarbij, er is al genoeg negativiteit in de wereld. Ik hou van elke atiest die op een podium kruipt en zich overgeeft aan zijn publiek. Ik heb dan ook niets negatiefs te zeggen over iemand, zelfs niet over mezelf.   

Mooi maar gemist

Alles wat ik zag was perfect en alles wat ik gemist heb was perfect. Ik leef elke dag een nieuw leven. Ik snap niets van trends. Daar ben ik nooit mee bezig geweest. En zo is het goed, want zo heb ik nooit het gevoel dat ik iets miste. Ik leef gewoon het leven. 

Mooi beeld

De toekomst is mooi

Ik maak geen plannen. Ik zal zingen, ik zal schrijven. Ik hoop het toch. En misschien maak ik wel het beste album van mijn leven. Of misschien zal ik in bed blijven liggen of een wandeling maken. Ik heb geen enkel plan voor volgend jaar, behalve dan om vriendelijk te zijn. De wereld heeft nog nooit zoveel nood gehad aan vriendelijkheid. 

Een mooie toekomst voor…

Ik wens elke moedige, eerlijke, talentvolle, maar arme artiest een doorbraak in 2017.

26 december 2016
Patrick Van Gestel