Luie Louis - Saus

Luie Louis - Saus

Nadat hij eerder dit jaar met de Antwerpse rapgroep Roedel het album '247' uitbracht, komt Luie Louis nu met nieuw solo materiaal.

Omdat heel wat Amerikaanse artiesten over “saus” (=stijl, attraction,…) maakt Luie Louis voor de grap het nummer Saus. Toen regisseur Victor Vercammen de track hoorde, kreeg hij meteen het idee om er een horror-kortfilm voor te schieten. Hij was niet te stoppen, en hier is ie dan, een clip in samenwerking met mede-Antwerpenaar Driezy Bliezy.

Uiteraard spelen sauzen (van Brussels Ketjep) een grote rol in de knotsgekke, maar geniale video die serieus uit de hand loopt. Voor de videoclip kwam de inspiratie van horrorfilms zoals 'Psycho' en 'Friday The 13th'. Zo wordt de iconische douchescène uit 'Psycho' geparodieerd in de videoclip van Saus, waar Louis in de douche wordt aangevallen door Driezy.

Het grootste deel van de video werd opgenomen in de Ardennen. Een huisje in het midden van het bos, bij Marche-en-Famenne, was de ideale locatie voor dit verhaal. De combinatie van het gebrek aan stromend water en de overvloed aan saus was echter minder ideaal…

11 december 2020
Marc Alenus