LU&FE - Boy Of Steel (Tough)

LU&FE - Boy Of Steel (Tough)

De tocht naar de top van de Everest was niets in vergelijking met de rest van de tocht.

Op 16 mei 1999 beklom Luc Fontyn de Mount Everest vanuit Tibet zonder sherpa’s en zonder zuurstofflessen. Hij raakte tot op 8300 m. Na die helse tocht wou hij de muziekwereld veroveren. Hij had op de berg immers zijn vriend Pascal verloren, die met Alain Hubert en ene Joao Garcia op pad was.

Hij stichtte een gezin, scheidde, werd bergwandelgids op zijn vijftigste en… kreeg kanker. De eerste behandeling sloeg aan en zijn oude droom, een liedje uitbrengen, moest vervulling krijgen. Maar toen kwam corona. Hij raakte besmet en kroop weer door het oog van de naald, maar alle miserie kostte hem wel zijn tweede huwelijk.

Opnieuw vluchtte hij de muziek in. Chris Prouvé wou helpen die droom in vervulling te brengen en het jonge zangeresje Febe werd bereid gevonden om te zingen (zelf kan hij dat niet meer). Als Lu&Fe (spreek uit als "Loef") brachten ze op 1 september het nummer Boy Of Steel (Tough) uit, opgenomen in de Penthouse Studio van Filip De Bot.

De song heeft een duidelijke retrofeel, gebouwd rond keyboardklanken en laat vooral horen dat we van de ons verder onbekende Febe nog wel eens meer zouden kunnen gaan horen. De heldere stem ontroert en ze weet de tekst van Fontyn overtuigend te brengen, ook al zit er tussen beiden een groot leeftijdsverschil.

Fontyn belooft dat er nog meer nummers zullen volgen, ook al is zijn levensverwachting onduidelijk. De huidige behandeling verloopt goed, maar de kanker is uitgezaaid. Taaie kerel, die Luc Fontyn.

4 september 2022
Marc Alenus