Luc Waegeman (The Drip Dry Man & The Beat Revolver, The Needle & The Pain Reaction)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en van echte en would-be BV's.

Hij had het dit jaar bijzonder druk met The Drip Dry Man & The Beat Revolver, waarmee zowat elke Belgische (en Spaanse) zaal plat gespeeld werd, en is ook nog oprichter van het Gentse Muziekcentrum Kinky Star (dat hij nu in andere handen heeft gelaten), maar Luc Waegeman is ook nog bassist bij The Needle & The Pain Reaction, die begin volgend jaar terug zullen verrijzen. Reden genoeg om hem naar zijn bevindingen overhet muzikale 2015 te vragen.

De beste van het jaar.

1. Cuz – ‘Tamatebako’

2. White Hills – ‘Walks For Motorists’

3. The Germans – ‘Are Animals Different’

4. V/A – ‘Sketchy Kids’ (Belgium’s most exciting garage rock, psych and shoegaze bands on Oddie records)

5. V/A – ‘Funky Chicken part 1 & 2’ (Belgian grooves from the 70’)

Amai, dat kon beter!

Het concert van Motorhead op de Lokerse Feesten. Lemmy, die duidelijk niet meer die kracht in zich heeft en de Parkinson-verschijnselen die te merken waren.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Het Burning Man-festival, niettegenstaande ik ervoor uitgenodigd was.

De docufilm rond Herman Brood ‘Kunst... begin drrr is niet an’

U hebt deze toch gezien?

Straf live:

Sleaford Mods @ Primavera festival (Barcelona) & @ Het Bos (Antwerpen): pure, eerlijke, Britse punk, basic to the bone.

White Hills @ Magasin 4, Brussel. Heerlijke psychpoprock met fijne mensen zowel op podium als in het publiek. ;-)

Iggy Pop @ Les Ardentes (zoals altijd maar nu mocht ik hem voor ’t eerst even echt ontmoeten en praten, een heel belangrijk moment voor me).

The Stranglers @ Reorock, Roeselare. Mijn punkheld J.J. Burnell in volle glorie!

Psychic TV @ Het Bos, Antwerpen

Tweak Bird met the Glucks als support in Cactus Muziekcentrum, Brugge

Ik voorzie voor 2016

In Januari speel ik de laatste concerten met Drip Dry Man & The Beat Revolver waarmee ik een mooi jaar heb beleefd, album ‘Fuck & Forget’ opgenomen en geco-producet alsook vele concerten mee gespeeld.

Op 31 maart 2016 komt het nieuwe album ‘Porcupine’ van mijn oerband Needle & The Pain Reaction uit. Ons vierde album in vijftien jaar. Eerste concerten in Gent, Hasselt en een tour in Spanje liggen al vast.

Tussendoor blijf ik bezig met mijn solo project Wagonman, waarmee ik volgend jaar nog live speel en dj-setjes zal doen, met nieuwe cassette-releases op mijn eigen Wagonmaniac-label. Hou ook de nieuwe digitale releases op Kinky Star Records in het oog.

Coming up

Echt geen idee. Hangt zo sterk af van bepaalde marketing- en promocampagnes en de financiële middelen, juiste connecties

13 december 2015