Luc Janssen

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Zonder Luc Janssen geen Lux Files. Zonder Luc Janssen geen Select, Mish Mash of Closing Time (Canvas). Neen, zonder Luc Janssen zelfs geen (goede) bands op Pukkelpop.

De immer sympathieke en omstreden bindtekst schrijvende “Kempical Brother” liet voor ons zijn licht schijnen op zijn muzikale jaar en deed dat - ondanks zijn haast gepensioneerde leeftijd - bijzonder kranig!

 

De beste van het jaar.

1. Viet Cong - 'Viet Cong'

2. Jamie XX - 'In Colour'

3. U.S. Girls - 'Half free'

4. Tame Impala - 'Currents'

5. Deafheaven - 'New Bermuda'Amai, dat kon beter!

Studio Brrrrr...

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen...

... dan was er nu zondag terug Duyster op de radio.

...dan was ik graag, tot de tanden gewapend, op het concert van Eagles of Death Metal geweest in Bataclan in Parijs, om de fuckers die nu teveel mensen die vrienden van me hadden kunnen zijn hebben vermoord, om dat crapuul één voor één dood te maken.

...dan was Arthur Cave nooit van een rots gevallen.

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Als Tomorrowland de toekomst is, dan bedank ik daarvoor. Het Boomse Plopsaland Voor Breezersletjes is niet aan mij besteed. Ik vind mijn extase in devote broederschappen. Helemaal mooi wordt het als die dan ook nog eens polyfoon gebekt zijn en 16e eeuwse drugs dealen. Gedestilleerd uit pure schoonheid, oraal toe te dienen, meldt de bijsluiter. En als kersverse buurman van de St.-Petrus-en- Pauluskerk in Oostende ken ik de griezelige betovering van een neogotisch decor. Graindelavoix daar om middernacht was mijn concert van 2015.

Ik voorzie voor 2016

Op 17,18,19,20 augustus 2016 een gemiddelde temperatuur van 25° in de schaduw, coole nachten en een paar onvergetelijke one-liners van op de mainstage van Pukkelpop.

15 december 2015