Low Land Home - No Need To Run

Inlandse Maatjes

Low Land Home - No Need To Run

Low Land Home staat niet alleen samen met The Slow Show in onze afspeellijst op Spotify, maar nu vandaag (28 oktober) ook samen met die band in de Botanique. De nieuwste single herinnert er ons aan waarom het de moeite waard is om die avond op tijd te komen.

Fan van Portland? Dan zal je de nieuwste van Low Land Home vast ook kunnen waarderen. Net als bij eerstgenoemde band staat bij Low Land Home het spel tussen donker en licht, tussen yin en yang centraal en ook hier levert dat bloedmooie muziek op.

Low Land Home staat eveneens garant voor een ontdekkingstocht doorheen diepe menselijke ervaringen. Dat leerde ons de ep ‘Underspoken’ en het album ‘Out Of My Mind’. En ook in de nieuwste single en bijhorende videoclip schuwt de band de donkere dagen, die we allen wel eens meemaken, niet.

In de videoclip van Maïthé Truyens en Liese Lattrez zien we twee mensen die door middel van lichamelijke ervaringen, dans en warme aanrakingen meer over zichzelf en bijgevolg over elkaar ontdekken. Ze durven zich kwetsbaar opstellen. Ze tasten grenzen af.

De toenadering is soms eng, maar levert veel steun op. De clip wil tonen dat het ontdekken van jouw eigen angsten kan binnen een veilige band die je opbouwt met anderen. De dansers symboliseren de ontdekkingstocht van elk van ons naar een waardevol leven en dit zonder weg te lopen van je kwetsbaarheden en angsten.

27 oktober 2019
Marc Alenus