Loupe - Lonely Dance

Loupe - Lonely Dance

Geen idee hoe het met u zit, maar als Arne Van Petegem (van Styrofoam) ons iets toeschreeuwt, dan luisteren wij.

Dat het dan ook nog eens de moeite loont, maakt het des te eenvoudiger om er hier iets over te zeggen. Loupe, dat zijn vier jonge Amsterdamse vrouwen, waarvan drie - Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar) - elkaar al kenden uit een vorig muzikaal leven. Ze hadden een song, maar geen tekst noch een zangeres. Die werd dan gevonden in Julia.

Een eerste ep en de nodige optredens, waaronder ook deze show op ESNS, zorgden voor de begin van de buzz. De hoger vermelde Belgische knopjeswizzard zag hen aan het werk in Paradiso en was dermate onder de indruk dat hij dat overal rondbazuinde. Een kennismaking met de band in het OLT zette de bal helemaal aan het rollen. En Excelsior bood de dames maar al te graag onderdak. Intussen werkt Styrofoam met Loupe aan een eerste langspeler, waarvoor Beau Sorenson (Superchunk, Bob Mould, Tuneyards, Death Cab For Cutie) werd gehaald voor de mix.

Deze Lonely Dance is daar de eerste track uit en die belooft alvast het beste. Inventief drumwerk en een rotsvaste baspartij zorgen voor de basis waarover gitariste Jasmine de jazzy lijnen uitzet. Let wel, dat geldt enkel voor de strofen, want in het refrein wordt dan overgeschakeld op een indiefeel, waardoor het eindresultaat onweerstaanbaar wordt. Dit belooft het beste voor dat album.

Al goed dat we naar Styrofoam hebben geluisterd. Geef het nummer vooral zelf ook een kans.

4 december 2022
Patrick Van Gestel