Lost Baron

Introducing

Vul in eender welke zoekmachine 'est-Vlaanderen, sludge en rock rally in en je komt sowieso uit bij Steak Number Eight, maar sinds enkele weken is de kans reëel dat je met diezelfde kernwoorden ook Lost Baron zal vinden. Of ze het zover zullen brengen als hun bekende provinciegenoten is nog afwachten. in ieder geval maken ze met de nieuwe ep 'Bastard Blood' alvast een goede beurt. 

Lost Baron bestaat bijna vijf jaar, komt uit Koolskamp en omgeving en is in de loop der jaren, mede door enkele bezettingswissels, van een bluesrockband geëvolueerd naar een sludgemetalmonster. De vier leden, Jannick Verlinde, zang en gitaar, Bert Dewaele, gitaar, Dieter Lafaut, drums en Koen Huyghe, bas, namen in 2015 al een demo op, die hen op verschillende podia bracht (Roadkill) en de band een solide basis bezorgde.

Twee jaar later werd het tijd om een volwaardige ep op te nemen en met de assistentie van wat Antwerpse vrienden - Martin Furia (Bark) aan de de knoppen en Ben Baert (Your Highness) als extra zanger - werd dit jaar 'Bastard Blood' boven het doopvont gehouden. 

Vier mokerslagen van nummers telt de nieuwe ep. Op twee van de vier, Bastard Blood en No End In Sight, horen we Ben Baert als extra zanger, maar het is vooral muzikaal dat de band indruk maakt. Scheurend gitaarwerk, een solide bas en donderende drums zorgen er voor dat de zanger, wie dat dan ook is hun woorden kunnen spuwen op een comfortabele manier. Corporate Neckties en Color the Blind hebben een lekkere ninetieshardcoremetalfeel en hiermee bewijst de band de klassiekers te kennen. 

Het is helemaal niet vreemd dat de jury van Humo's Rock Rally voor de ep van het collectief sterke Lost Baron is gevallen, maar de weg is nog lang. Wil je weten hoe het Lost Baron vergaat in de eerste ronde, noteer dan 20 januari 2018, zaal de Zwerver in Leffinge, in je agenda.

5 januari 2018
Bert Gysemans