Lonewolves In Paradise - The Wuh

Lonewolves In Paradise - The Wuh

Ze hebben nog maar achtenzeventig likes op Facebook en veertien luisteraars per maand, maar ze voelen zich duidelijk lekker in hun vel. Lonewolves in Paradise is dan ook een perfecte bandnaam.

Vorige week viel er een berichtje in onze mailbox. Een kort Engelstalig tekstje, meer niet: “Hi daMusic, we are a new rockband called Lonewolves in Paradise from Belgium. We are big fans of Rats On Rafts. Feel free to check out our debut single: “The Wuh”.

Het klonk zo droog dat we er verder geen aandacht aan besteedden. Maar ja, het is vakantie en met weinig om handen drukten we toch eens op “play”. Wat we hoorden, beviel ons meteen. Gortdroge postpunk; rechttoe rechtaan rockgitaren zonder franjes, halfgesproken zang (met de handen in de zakken ingezongen, zo stellen we ons voor) en als stamhouder een drummer die met de blik op oneindig de boel in het gelid voortjaagt.

Veel informatie over deze band is er niet te vinden, maar de wind komt uit de richting van Wooolf Sounds en de betrouwbare collega’s van Luminous Dash spreken over een trio. Maar eigenlijk is dat allemaal niet belangrijk. Zoals de gasten zelf zeggen: “It’s time to wuh!”

12 juli 2020
Marc Alenus