Lokerse feesten 2019: ook voor progressieve muzikale geesten

Voorbeschouwing

Lokerse feesten 2019: ook voor progressieve muzikale geesten

The Scorpions, Europe, Therapy, Keane, Charlotte Gainsbourg, Arno, Patti Smith, Marco Borsato, Marky Ramone,... Mee eens dat de Lokerse Feesten best wel wat Rimpelrock- of Werchter Classic-allures beginnen te krijgen? Geheel niets mis met voornoemde acts of gimmicks hoor, maar durf even mee inzoomen op enkele echt uitdagende muzikale prikkels zonder het weer over inhouse klasbakken als SONS, Whispering Sons, Cocaine Piss of Brutus te willen hebben of dieper in te gaan op het kruim aan dj’s dat op het gastenlijstje staat. Check this out.

Wiegedood, 4 augustus

Lange en luidruchtige ambient black metal van mooi opklimmende moker- en sfeersongs met veel power en gevoel. Soms razendsnel en met tierende kreten of grunts, soms even dromerig naar adem happend om erna de keel terug dicht te knijpen met een intense wall of sound. The most imposing and penetrating guitar adventure of LF 2019.

The Germans, 5 augustus

Al jaar en dag toonbeeld van muzikale eigenwijsheid, improvisatorische uitbundigheid en alternatieve losbandigheid. The Germans bleken op de ritmisch psychedelische nieuwkomer ‘Sexuality’ weer een eigen zaptechniek van genres en onhandelbaarheid te hanteren, maar weten zich live keer op keer uit de brand te blussen met een expliciete en energieke dancerocktrip. The most stubborn DYI-act of LF 2019. (Sorry Mauro).

Asa Moto, 9 augustus

Wacht even? Ebm ofte electronic body music anno 2019 uit Gent die uitgebracht wordt op het DEEWEE-label van de broertjes Dewaele !? Daar moet wat meer aan de hand zijn. En dat “meer” zit in de vorm van akoestische en analoge klankbronnen die de melodieuze synthesizergrooves ondersteunen, minimale filtergrooves, een retro future robotuitstraling en een ritmische live act die keer op keer uitbreidt. The most futuristic retrobeats of LF 2019.

It It Anita, 6 augustus

Schurende garagerock versus mathematische noise uit Luik. De vier jongeren van It It Anita zijn de Belgische vertolking van Shellac en Unsane. Dat ‘Laurent’ niet enkel een weinig originele titel, maar ook zowat de meest wansmakelijke hoes van het jaar bevat, is geen groot geheim. Maar dat dit kwartet ook keer op keer weet uit te pakken met een retestrakke, opbouwende en opfokkende liveshow waarin alle post-genres door elkaar worden gerammeld, wist u misschien nog niet? The most straightforward guitarpowerband of LF 2019.

Wolvennest, 4 augustus

Gitaren versus elektronica ten top. Uit de duistere krochten van een jarennegentighorrorprent komt het Brusselse Wolvennest gekropen om een filmische cocktail van dark ambient, stoner, postrock en black metal te produceren. Kil als ijs en toch met een warme noise en volle sound die de fantasie prikkelt. Virtuoze melodieën die een loodzware wall of sound stuk trachten te slaan. Wie dacht dat Whispering Sons met de award voor meest prikkelende frontvrouwe mocht gaan lopen, eat this. The most dark and psychedelic emotions of LF 2019.

GangTheLabel, 11 augustus

Acht jaar zijn 95 Kuston en Pretty Boy Dro ondertussen bezig als Gangthelabel. Met  wisselende gasten en vrienden, zowel on als off stage. Als een soort Wu Tang Clan, maar dan tien keer zo jong. Met een gigantisch devote schare fans die aan de lippen en het afgetrainde lichaam van de lyrical gangsta’s hangen. Maar vergis je niet: these guys are serious. Gangthelabel is een begrip geworden in de Belgische hiphopscene. Een begrip geassocieerd met gangstabangers, oldskool grooves en vuilbekkerij die je uit de dirty streets in da Bronx nog niet zou durven verwachten. The nastiest hiphopvibes from LF 2019.

Alle info? Hierzo!

Foto: Lokerse Feesten.

22 juli 2019
Johan Giglot