Locksy – Slide Through

Locksy – Slide Through

Dat januari dé maand is van de goede voornemens, dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. Voor de Aalstenaar Locksy betekent dit het uitbrengen van een nieuwe single. Zo releasete de rapper in januari 2020 zijn debuutsingle Praying To Heaven onder het Tiense label 10|10 Music, en keert hij een jaar later terug met een tweede single, Slide Through.

 

Op deze tweede single schotelen Locksy en Buumi, de huisproducer van 10|10 Music, ons een geheel andere sound voor in vergelijking met de traditionele trapbeat op eerste single Praying To Heaven. Voor de productie van Slide Through liet Buumi zich duidelijk inspireren door de nonchalance van 90s West Coast hiphop, met een heerlijk ontspannen beat als resultaat. Op zijn beurt laat Locksy met dit nummer blijken dat hij een oor heeft voor aanstekelijke refreintjes, en doet zijn zangstem soms denken aan Amerikaanse rapper-songwriter Duckwrth.

Op Slide Through probeert Locksy een vrouw te overtuigen haar huidige vriend voor hem te verlaten, door haar alles te beloven wat ze maar zou wensen. Jammer genoeg gaan de teksten ook niet dieper dan dit, en missen Locksy’s songteksten nog te vaak een scherpe bevinding of een komische twist, wat ervoor zorgt dat het nummer repetitief kan klinken.

De Aalstenaar zet met Slide Through volgens ons echter zeker een stap in de juiste richting, en maakt ons benieuwd naar wat hij verder nog in zijn mars heeft. Hopelijk krijgen we in 2021 meer dan één nieuw nummer van Locksy te horen, maar beluister alvast zeker eens Slide Through hieronder:

 

19 januari 2021
Hannes Deraedt