Lo Bailly - Tarim

Lo Bailly - Tarim

De Tarim is een rivier in China, maar de Brusselaar koppelt er een verrassend thema aan.

Na de release van debuutalbum ‘Prosaïque’ en het uitverkochte concert in Le Botanique heeft Lo Bailly een nieuwe video onthuld voor de track Tarim, geregisseerd door Colin Ramon en met beelden van Boris Görtz.

Over de clip zegt de artiest: "Met de muziekvideo wilde ik metaforisch een tekst weergeven die veel betekenis heeft. In een tijd waarin artikelen over verdrinkende immigranten dagelijkse kost zijn geworden, associeerde ik deze tekst al snel met beelden van mensen die de zee overstaken met gevaar voor eigen leven. Met de onschatbare hulp van Boris Görtz, die onder een microscoop de reacties van verschillende vloeistoffen met verschillende dichtheden filmde".

De regisseur vult aan: “Het resultaat was een reeks contemplatieve beelden die de door Lo Bailly gesproken tekst visueel representeerden. Van mijn kant heb ik, na veel bewerkingen, alle afbeeldingen gehomogeniseerd wat betreft kleur en contrast, en deeltjes op de voorgrond toegevoegd om een aquatische sfeer te creëren. Ten slotte heb ik in de postproductie details van het menselijk lichaam toegevoegd om het bijna onmerkbare verhaal te vertellen van de ontbinding van een lichaam in een waterige omgeving. Deze zin bleef in mijn hoofd hangen: 'He was caught at dawn, approaching the bank of the Tarim.'"

Lo Bailly is live te zien op volgende data:
07.07.2023 — INUIT, LEUVEN
09.07.2023 — LASEMO FESTIVAL, EDINGEN
22.09.2023 — WALLY GAT ROCK, GEMBLOUX

8 juli 2023
Marc Alenus