Lizzy - Teach Me

Inlandse Maatjes

Lizzy - Teach Me

Lizzy dropt weer een single met serieus hitpotentie.

Tot vorig jaar zong Lise Reyners bij de Nederlandstalige band. Dit jaar in juni verscheen dan haar eerste solosingle als Lizzy, We Can Make This Beautiful en nu is er de opvolger Teach Me.

Bij de debuutsingle viel ons meteen op met wat voor een presence en zelfzekerheid Lizzy haar song bracht en ook de opvolger is een warme wervelwind waarop Reyners opnieuw samenwerkte met Joes Brands. In feite is het zelfs de eerste song waaraan de twee begonnen te werken. Weken en maanden werd er aan gewerkt tot hij op de wereld losgelaten kon worden in zijn huidige vorm.

Ondanks dat de song een smeekbede is aan haar moeder om haar alles over het leven te leren, is het weer een combinatie van krachtige zang en meeslepende, moderne elektronica. Volgens Reyners is het de meest persoonlijke song die ze ooit schreef en degene die haar het nauwst aan het hart ligt. Dat verklaart wellicht de passie en de overgave waarmee ze hem opnam.

Bij de single hoort een knappe video waarin danseres Anneleen Meurs naast Lizzy de show mag stelen. Bekijk hem hieronder:

6 november 2019
Marc Alenus