Lintfabriek 10 jaar Doewd: een tribute met tributebands

Voorbeschouwing

Tien jaar! Tien jaar geleden is het alweer dat de lokale, christelijke, politieke oligarchie met zijn voor velen nogal bekrompen visie “Jaag ze op de straat!” de lekkende stekker uit de befaamde Lintfabriek trok. Wisten zij overigens veel dat daarmee pas de ellende van langer dan een jaar verkrotting, vuilnisbelterij en rattenplaag begon.

 

En dat wordt nu – met een licht wrange bijsmaak – gevierd. Op een moment dat er trouwens een volledige nieuwe politieke Kontichse koers wordt gevaren. Eat that!

 

Op 23 december wordt de Magdalenazaal in het centrum van Kontich eenmalig omgetoverd in een heuse concerttempel waarbij een fraai allegaartje artiesten het nodige eerbetoon zal bieden.

 

Op een rijtje: Bulls On Parade (onze eeuwige nationale trots met een gouden Rage Against The Machine -tributeband-medaille), Amörtisseur (ofte de Antwaarpse Mötorhead), Slagwagon (waar is de tijd dat we deze Fat Wreck Chords band nog in het Lintfabriek de Brown Eyed Girl punkrockcover hoorden rammen?). En dan spreken we nog niet over metalcorehelden van ex-Lintfabriek voorzitter Off The Cross (die enkele speciale kerstliederen belooft te tributen … ahum), de Edegemse punkrockers van Young Hearts (je herkent vast een aantal ex-LF-medewerkers) en het buitenaardse progmetalgezelschap Cyclus, dat wat extra olie op het vuur komt knallen.

 

Och ja, en achteraf komen Peter “Heartbreaktunes” Daems, Aldo “Orange Black” Struyf en Katrijn “Faster Pussycat” Sermeus hun afgestofte plaatjes draaien. Net zoals destijds in een hoekje achter de bar in dat donkere kruipkot. Nostalgia!

14 december 2017
Johan Giglot