Light By The Sea - Eleanor

Light By The Sea - Eleanor

Eszter Anna Baumann en Davy Knobel zijn een liefdeskoppel (twinflames), dat besloten heeft om samen muziek te maken. Samen muziek maken was niet het oorspronkelijke plan, maar het gebeurde nu eenmaal, "met dank" aan een beestje genaamd Covid-19 en de daarbij horende quarantaineperikelen. Met het eigen boekingskantoor moesten ze noodgedwongen zo’n honderdvijftig shows verplaatsen. Zo bleef hun thuis enkel nog de plek om muziek te luisteren en te maken.

Davy nam het initiatief, begon met veel muziek te schrijven en Anna moedigde hem daarbij aan: "Denk niet in termen als 'genre', maar schrijf gewoon 'iets' en zorg dat het recht uit je hart komt." Hoe verder het proces evolueerde, hoe enthousiaster Anna werd. Toen ze de eerste tonen van Eleanor hoorde, wist ze dat dit het was: "Hier moeten we wat mee doen, dit is zo puur!" Vanaf dat moment ging het snel en voor de twee tortelduifjes het goed en wel beseften, lagen er vijftien nummers op de plank. "Dit is het puurste en meest originele dat we ooit hebben gemaakt en het is van ons!

Met Eleanor lanceren Davy en Anna nu een eerste single en dat onder de noemer Light By The Sea. Het is een song die licht in deze donkere tijden moet brengen en hij slaagt daar wonderwel in. De smeltkroes van rock, avant-garde en folk resulteert in een catchy nummer waar je gewoonweg vrolijk van wordt en waarbij je niet stil kan blijven staan. De invloeden zijn duidelijk en bewust: Light By The Sea wil het "vergeten geluid" van artiesten zoals Clannad, Dead Can Dance, U2, The Dandy Warhols en Fleetwood Mac terug in het oor van de luisteraar doen nestelen. Het is daarbij tevens genieten van de prachtige videoclip.

Dit jaar worden er meerdere singles gereleaset en in oktober volgt de debuutplaat met bijhorende clubtour door Nederland, België, het VK en Hongarije. Het album wordt zoveel mogelijk analoog opgenomen en zal op vinyl verschijnen. Ook zullen Eddy Bopp (Vandale), Kai Liebrand (Voltage), Dirk Schonk (Surf Aid Kit) en Nick Holleman (Powerized, Vicious Rumours, War of the Worlds) te horen zijn op het album.

Muziek betekent voor Anna en Davy alles: "Het is onze passie en droom. Een vergeten geluid, dat veel mensen zullen waarderen. Wij geloven dat muziek, die uit het hart komt, het hart van andere mensen zal bereiken. Muziek is het licht in de tunnel waar we deze maanden allemaal doorheen gaan." Zoals Light By The Sea de leidraad van hoop en kracht is.

Wil je Anna en Davy steunen bij het maken van het debuutalbum, dan kan dat via deze link.

22 april 2021
John Van de Mergel