Lian Ray - Rose

Buurgluurder

Lian Ray - Rose

Lian Ray dook al eerder op in deze rubriek. Vandaag is hij er met een nieuwe single én de aankondiging van een nieuw, gelijknamig album. Nu ja, nieuw, aan de plaat zit een heel verhaal.

Lian Ray's debuutalbum komt uit op 22 november, maar nieuw is het eigenlijk niet. Het werd al opgenomen in 2012, een tijd waarin Aurélien (Lian Ray) verdronk in een poel van leugens, bedrog, drugs en depressie. De nummers, geschreven voor en over Rose, zijn eerlijk en oprecht maar ook pijnlijk in al hun openhartigheid.

Aan het einde van 2013 (nadat Bob Ludwig de mastering deed), liep het nog meer uit de hand voor Lian Ray. Het album bleef op de plank liggen, en Aurélien was voor langere tijd onvindbaar. Tot enige tijd terug, toen hij plots weer opdook, gezond en wel, en contact opnam met de mensen van Snowstar Records. Die kunnen nu dit prachtige album alsnog uitbrengen. De release van het album is voor Lian Ray ook een manier om die donkere periode eindelijk achter zich te laten.

U merkt het, aan ‘Rose’ zitten heel wat stekels, maar de muziek zelf is teder en liefdevol en de stijlvolle clip doet denken aan een film noir. Bekijk hem hieronder.

9 augustus 2019
Marc Alenus