Less Autre - Pas Petit

Less Autre - Pas Petit

Als een beroemde Franse schrijfster en The Cure samen gaan stappen in Parijs, krijg je dit.

Zeventig jaar geleden overleed de vermaarde Franse auteur Colette, voluit Sidonie-Gabrielle Colette, een kleine, maar sterke vrouw met een ongelooflijk levensverhaal. Na eerst gepubliceerd te hebben onder de naam van haar man (Willy), ging ze haar eigen weg en die leidde tot op de bühne van de Moulin Rouge waar ze veel ophef maakte toen ze, lang voor Britney en Madonna een vrouw kuste.

Later werd ze hoofdredactice van Le Matin en publiceerde ze nog tal van novelles en boeken waarin de vrouw altijd de sterke figuur was. Toch bleven de schandalen haar achtervolgen. Ze had een relatie met haar eigen stiefzoon en trouwde later met een zestien jaar jongere man. Uiteindelijk zou ze toch een staatsbegrafenis krijgen en werd haar leven verfilmd met Keira Knightley in de hoofdrol.

Over Colette en haar verboden liefdes gaat de nieuwe single van Less Autre, Pas Petit. De single getuigt van de ongebreidelde levensvreugde en het optimisme van Colette die voortdurend bleef zoeken naar vrijheid en liefde ondanks alle onbegrip. De backingvocals die “les gens” steeds herhalen zijn de roddelende menigte, waarvan niemand de waarheid echt kent… “Pas pas pas petit” herhaalt als een geruis van geruchten die nooit echt uitgesproken worden.

Muzikaal bevat Pas Petit echo's van 'Kiss Me Kiss Me Kiss Me' van The Cure. Dat komt deels doordat Michel Shelle Dierckx als geluidstechnicus mee betrokken is (hij werkte ook aan het album van The Cure waarop het sprankelende Why Can't I Be You stond), maar ook door de manier van zingen van Peter Fias.

De band maakt er live met dit nummer telkens een feestje van en ook jij kan de komende weken en maanden meehuppelen op deze ode aan de verboden liefde.

15 juni - Le Salon - Silly concerts met Bertier (Silly)
29 juni - Bierfeesten Kaffee Hyppo (Oudenaarde)
13 juli - Big Jump Festival (Betekom)
24 augustus - Paspop (Passendale) met Crooked Steps, The 925, Disorientations
7 september - Festival Manifiesta (Oostende )
4 oktober -       Foli-A (Retie)
16 november - ep release! De Klinker (Aarschot)

11 juni 2024
Marc Alenus