Les Nuits 2015 - Concertgids special (1)

Achtergrond

Ze komen eraan, de Brusselse nachten, die langer duren dan de dagen. Wanneer je lekker kan eten in de Kruidtuin en even later ook nog eens kan genieten van goede muziek. En dit jaar kan je zelfs in bloot bovenlijf gaan. Want wij geven opnieuw T-shirts weg, die je ter plaatse kan afhalen. Maar we lopen vooruit. Eerst ter zake: de concerten.

Wie: FLYING LOTUS + SHABAZZ PALACES

Wanneer: 26 april 2015 – Koninklijk Circus

Wat: Veelvuldig gelauwerde geluidstovenaar en Brainfeeder-opperhoofd Steven Ellison brengt zijn ruimteschip naar België.

Waarom: Flying Lotus tilt zijn duizelingwekkende mix van genres met elke plaat naar een hoger niveau en wordt live daarnaast bijgestaan door imposante visuals. En dat we de geweldige hiphop from space van Shabazz Palaces als voorprogramma krijgen, daar zijn we ook niet rouwig om.

Wie: GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR

Wanneer: 29 april 2015 – Koninklijk Circus

Wat: Canadese zwartfrakken die van het einde van de wereld hun unique selling point hebben gemaakt.

Waarom: De vorige keer dat we hen aan het werk zagen, speelden ze in twee uur welgeteld vier nummers. Eentje duurde drieënveertig minuten. Maar denk vooral niet dat zoiets gaat vervelen. Verwacht je aan een meesterlijke spanningsopbouw, hypnotiserende visuals, maar ook aan een totaal gebrek aan publieksinteractie. Dat notoire buitenbeentjes zoals deze zonderlingen op vijf jaar tijd drie keer het Koninklijk Circus uitverkopen, geeft ons vertrouwen in de mensheid.

Win Les Nuits-T-shirts!

En dit zijn nog maar de opwarmertjes.

Trouwens, over warm gesproken: wij mogen uw lijf verwarmen met T-shirts van Les Nuits. U dient ze wel af te halen aan de onthaalbalie van de Botanique. Het enige wat wij van u nodig hebben is uw maat (S/M/L/XL) en het antwoord op de vraag hoe lang de trailer duurt die op de website van Les Nuits prijkt. Stuur je antwoord naar win@damusic.be met als onderwerp “Nuits” en begin al maar je buikomtrek te meten.

Kasper Cornelus - Filip Van der Elst

25 april 2015