Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Stefan Bracke (Raveyards)

Achtergrond

We treffen de immer goedgeluimde Bracke in Avignon, waar hij met François Demeyere repeteert en experimenteert met een nieuwe line-up voor elctronica-/ newwaveproject Raveyards . De affiche van Les Nuits blijkt hij zo ongeveer van buiten te kennen.

Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Stefan Bracke (Raveyards)



Stefan Bracke: “We zijn een paar nieuwe muzikanten aan het roderen. Daar zitten een paar verrassingen bij. We spelen nu alles live. Geen tapes en loops meer. Ik hoop echt dat ik er op tijd geraak, op Les Nuits, want we hebben motorpech met de “van” en ik moet gerepatrieerd worden. En er zijn toch een aantal dingen die ik niet wil missen. Veel eigenlijk”.

Hercules And Love Affair van de New-Yorkse dj en producer Andy Butler, met geweldige zang van Gentenaar Gustaph. Jagwar Ma staat ook hoog op mijn lijstje. Ik heb hen nog niet live gezien, maar ‘Howlin’ is heel goed. Die avond treedt ook Jamaica (het vroegere Poney Poney, nvdr)op en dat zijn vrienden van ons uit Parijs.”

“De roezige pop Mac DeMarco. En dan La Nuit belge: School is Cool, Madensuyu. En Arno, jaja… Ik wil ook naar Blaudzun. Ik heb me op tourbussen al uren geamuseerd met die gasten. Zeer toffe kerels en een goeie band. Dus die wil ik nu eens rustig kunnen gaan bekijken. Melanie De Biasio gaat zingen in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Dat gaat onwaarschijnlijk goed klinken. Goh, wel een heel lijstje (lacht). Zeg, en zou je er de vimeo van onze nieuwe clip kunnen bijzetten?”

16 mei 2014
Peter Lissens