Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Pascal Deweze

Achtergrond

En hoe zit het met de artiesten zelf? Wie zouden zij willen zien op Les Nuits? Wij vroegen het onder meer aan Pascal Deweze, de man achter projecten als Sukilove en Broken Glass Heroes en producer van talloze, jonge bands. Hij heeft er enkele op zijn lijstje staan, maar verwacht het meest van BadBadNotGood.

Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Pascal Deweze



Pascal Deweze: ”Ik zie enkele namen opduiken die ik van zeer goed tot zeer matig ken, maar die ik zeker eens live zou willen checken: het Brusselse BRNS, het altijd avantgardistische, opwindende Tune-Yards, popfavorieten als Jagwar Ma,... Maar mijn voorkeur gaat uit naar BadBadNotGood . Zij zitten ergens tussen DJ Shadow, REQ, mid-period Beastie Boys wat de hiphopsound betreft, exotische invloeden, jazzvakkundigheid als het op spelen aankomt en Ultra Eczema-attitude. Ik hoop er dan ook te geraken vanavond...”

Intussen zit Deweze, ondanks het feit dat hij een einde maakte aan Sukilove, trouwens niet stil: “Momenteel ben ik druk bezig met producen; nog wat laatste spullen afwerken om dan wat rust te nemen. Misschien ga ik zelf ook nog iets maken. Tussendoor speel ik trouwens met Gruppo di Pawlowski en Black Cassette en binnenkort val ik bij Novastar in als bassist voor enkele concerten invallen. En o ja, over veertien dagen doe ik een duet met Sandra Kim in de Roma.”

En hoe zat dat met die rust, Pascal?

12 mei 2014
Patrick Van Gestel