Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Maarten Devoldere (Balthazar)

Achtergrond

En hoe zit het met de artiesten zelf? Wie zouden zij willen zien op Les Nuits? Wij vroegen het onder meer aan Maarten Devoldere van Balthazar. Eén van de artiesten waar hij reikhalzend naar uitkijkt is Sean Nicholas Savage. 

Les Nuits 2014 - A tip from the hip: Maarten Devoldere (Balthazar)



Maarten Devoldere: “Ik zag hem al een paar keer op tour en dat was elke keer een belevenis: het is kitch, heel jaren tachtig en erg de moeite. De man straalt op het podium een soort van junkie-chic uit. Zijn tanden lijken wat scheef in zijn mond te staan, hij trekt regelmatig zijn hemd uit en staat ondertussen onbeschaamd romantisch te croonen. Zijn laatste plaat (‘Other Life’, nvdr) is trouwens heel mooi”.

Andere mensen wijzen dan weer op een aantal treffende gelijkenissen tussen Devoldere en Savage: beiden zijn (op gezette tijden) de trotse bezitter van een dandyesk, gepenseeld snorretje; beiden zijn songschrijvers-par-excellence, bijzonder productief (Savage bracht de voorbije vijf jaar niet minder dan negen platen uit) en bevinden zich zowel solo als met een band zowat op het toppunt van hun creatieve kunnen.

Maar oordeelt u vooral zélf. Sean Nicholas Savage speelt op 19 mei. En zijn vrolijke tristesse zal gegarandeerd de zon doen schijnen. Wat wilt u nog meer?

10 mei 2014
Peter Lissens