Leffingeleuren 2018: nog één keer zomeren (3/3)

Voorbeschouwing

En dan blijft er nog de zondag, alwaar Americana en country hoogtij vieren in Leffinge. En ook daar sprokkelden wij enkele namen.

DE ZONDAG

Wie Chuck Prophet al eens aan het werk zag, zal niet twijfelen en om 20u10 in Zaal De Zwerver staan, alwaar Prophet met zijn vrouw, Stephanie Finch, behalve echtgenote ook een gewaardeerd zangeres, en een andere oude rocker, Jesse Malin, het beste van zichzelf zal geven, alleen in een iets andere vorm dan je van hem gewend bent. Maar desalniettemin zal ook dit de moeite zijn. 't Is maar dat u het weet.

Als er één band is die het moet hebben van haar livereputatie is het wel de Ben Miller Band. Wat dat inhoudt, vraagt u? Ze noemen het "Ozark Stomp", de wilde mix van rock, blues, gospel, folk, bluegrass en country die ze uit de instrumenten slaan en wringen. En instrumenten mag je in hun geval best ruim zien. Rep je dus om 18u15 naar De Kapel om dit schouwspel gade te slaan.

Om 17u45 al kan je in Café De Zwerver je frustratie omtrent het heengaan van het weekend en het festival al kwijt als je Male Gaze aan het werk gaat zien. Dat er via via verwantschap is met John Dwyer van (Thee) Oh Sees zou al voldoende moeten zeggen, maar er is nog meer. Ze durven al eens klinken als Interpol of verwijzen naar Joy Division. Alleen vergeten ze dat allemaal eens ze op het podium staan. Verstand op nul, blik op oneindig en gaan met die banaan!

12 september 2018
Patrick Van Gestel