Leffingeleuren 2018: nog één keer zomeren (2/3)

Voorbeschouwing

Gisteren las je hier al welke bands je vrijdag kan aanstippen op Leffingeleuren, vandaag loodsen we je door de zaterdag. Makkelijker wordt het niet, want de tweede dag van het festival komt er nog een locatie bij (waarover straks meer). Namen als Flying Horseman, Equal Idiots of Stikstof hoeven we je wellicht niet meer aan te raden, maar hieronder geven we je graag een aantal tips mee die hopelijk heerlijk zullen smaken?

 

We willen je weekendrust niet per se beknotten, maar toch raden we je aan niet te laat naar Leffinge te trekken op zaterdag. Net als op een brocante, zijn de mooiste parels voor de vroege vogels. Om 16u30 staat Hilary Woods in de Kapel. De Ierse songer-songwriter zal er een donker, adembenemend dekentje over het publiek draperen en je meelokken naar een droomwereld die Leffinge heel eventjes zal twinnen met - euhm - Twin Peaks. Klinkt dit je allemaal veel te vroeg op de dag, dan kun je ook ’s avonds om 19u30 de sessie meepikken van Hilary Woods (waarover straks meer…).

De polders en kool, één front! Dus kan Cabbage niet ontbreken op de affiche van Leffinge. De Britse band stak een paar jaar geleden de kop op, maar werd intussen ingehaald door land- en geestesgenoten Idles (vorig jaar nog in Leffinge!) en Shame. Punkattitude zonder franjes. Politiek zonder blad voor de mond. De 'Stemcheck' of 'Stemtest' in het echt als laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen!

 

 

Voor nog meer punk kun je terecht in Café De Zwerver, maar dan wel de variant mét franjes want The Prettiest Eyes is niet vies van een beetje psych of kraut. Naar het schijnt live sensationeel, we zijn benieuwd!

Na de reünies van de bands, nu ook de reünie van een radioprogramma? Inderdaad, op zaterdag kun je eenmalig nog eens genieten van duyster. In de Kerk van Leffinge herrijst tussen halfzes en negen uur onze terziele gegane, doch nog steeds geliefde radioshow. Plaatjes, geserveerd door Ayco Duyster en Eppo Janssen, maar ook sessies van Bram Vanparys, Bert Dockx, Hilary Woods en Will Samson. Op zich al een meer dan goeie reden om naar Leffinge af te zakken, durven we zeggen! Tot dan?

 

9 september 2018
Christophe Demunter