Leffingeleuren 2018: nog één keer zomeren (1/3)

Voorbeschouwing

Bijna weer tijd voor Leffingeleuren en dan bezondigen wij ons altijd graag aan enig voorspel.

 

Op 14, 15 en 16 september beleeft het zomerfestivalseizoen één van zijn traditionele, laatste oplevingen in Leffinge, alwaar in (Café en Zaal) De Zwerver, De Kapel, Busker Street en op nog wat podia dan weer het nodige lawijt gemaakt zal worden. In drie episodes loodsen wij u door wat bij ons aan het muzikale hartje komt. Maar u mag het natuurlijk ook helemaal zelf invullen.

DE VRIJDAG

Mogen wij u op die dag van harte aanraden om WHY? (jawel, met een vraagteken) te gaan aanschouwen om 21u20 in De Kapel. Daar hebben wij zo onze redenen voor. Toen 'Alopecia' immers tien jaar geleden op de redactie binnenviel, werden wij koud gepakt door de unieke combinatie van hiphop en folk(pop). De stem van Yoni Wolf in combinatie met de wacko teksten en de rare effectjes deed de rest. En laat het nu net dat album zijn dat ze hier integraal spelen.

The Oscillation (Café De Zwerver, 22u35) is zowat overal een buitenbeentje. Op de website van het festival heeft men het over spacerock, maar het kunnen evengoed drones zijn die je voorgeschoteld krijgt; of krautrock. Hij speelde al met Deerhunter en Beak>, maar staar je daar ook weer niet op blind. Van één ding mag je dan weer wel overtuigd zijn: spannend wordt het zeker.

Drie broers met een voorliefde voor iets dat wel wat weg heeft van ska, maar dan wel met een draai. Good clean fun van lokaal talent, dat zich niet voor niks Seagulls noemt. Wil je even je verstand op nul zetten en gewoon van begin tot eind je dansbenen de vrije loop geven, dan weet je waar naartoe: Busker Street om 21u30.

8 september 2018
Patrick Van Gestel