Lector. - Lies

Lector. - Lies

De nieuwe luis in de vaderlandse rockpels heet LECTOR.

LECTOR. is een nieuwe alternatieve rockformatie in het Belgisch muzieklandschap. De band bestaat uit Bart Smet (Ampersand), Egon De Mil (The Hill) en Simon Van de Putte (BØM). De drie kennen elkaar ook van bij Weekend Stranger waarin ze Jochen Sansen begeleiden.

Kenners weten dat we ons in de Oudenaardse rockscène bevinden en net als BØM brouwt LECTOR. Iets wat je als psychedelische stoner kan bestempelen. Eerste single Lies (of is het “Lice”?) is alvast een potige track met potente zang en typische stoner-kenmerken als een pompend ritme en gitaren die glimmen van zweet en bloed.

De band is ontstaan in de zomer van 2019 en kaart met zijn eerste single het thema van mentale gezondheid aan, iets waarmee de leden bekend zijn en waar we dezer dagen wel allemaal mee te maken krijgen. Lies gaat over een fase in het leven waarin je het even minder rooskleurig ziet en toch de kracht vindt om het beestje recht in de ogen te kijken en het te temmen.

Voor de productie van de eerste single heeft LECTOR. Samengewerkt met Stijn Debontridder (producer) & Jan Peeters ( mixing engineer). In de finale fase werd beroep gedaan op Joe Laporta, een Amerikaanse mastering engineer die zijn strepen al verdiend heeft doorheen de jaren met producties van o.a. Foo Fighters, David Bowie, The Killers, Ghost, Vampire Weekend, Imagine Dragons,…

1 mei 2020
Marc Alenus