LECTOR. - Arizona

LECTOR. - Arizona

LECTOR. debuteerde een maand geleden met Lies, maar dat ze een veelbelovende band zijn, is zeker geen leugen.

Rocktrio LECTOR. is gevestigd in en rond Gent en is daar ontstaan in de zomer van 2019 in een donkere kelder. Een gitarist, een bassist en een drummer, meer is niet nodig om stevige gitaarsongs doordrenkt van stuwende bassen en drums te produceren.

Royal Blood meets Foo Fighters in deze band en de debuutsingle Lies werd dan ook internationaal opgepikt, tot in Italië en de VS toe. Ook in het VK en Nederland haalt de band de radio en uiteraard springt ook Studio Brussel op de kar.

Nu is er de tweede single, Arizona, net als Lies een productie van Stijn Debontridder (Universal Music) en de Amerikaans Joe Laporta, die voorheen ook masters afleverde voor o.a. Foo Fighters, David Bowie, The Killers, Ghost, Vampire Weekend en Imagine Dragons. 1 + 1 = 2 en het is duidelijk dat LECTOR. aan het begin staat van een intrigerend en veelbelovend parcours. Hun debuutalbum wordt verwacht in het voorjaar van 2021.

Op de hoes van de nieuwe single prijkt een schorpioen en dat is vast geen toeval, want eens het aanstekelijke Arizona je in zijn greep heeft, laat de track je voor de komende drie minuten niet meer los. “Don’t wanna be your puppet on a string,” klinkt het, maar wij worden willoos overgeleverd aan de beukende drums en bas en de rollende gitaarriffs. “I got adicted on the sound of your voice,” zingt Bart Smet en wij aan de zijne.

HIER KOMT DE EMBED

19 juni 2020
Marc Alenus