Le Faux Ensemble

Introducing

Na verschillende jaren van discreet maar intens werk, met als hoogtepunt enkele live shows zoals die op het Assis! Debout! Couché!-festival in Nantes, komt Le Faux Ensemble weer uit de schaduw getreden met een nieuwe ep: ‘Double Bind’. Wij hebben die in Belgische première voor u.

Die titel verwijst naar een psychoanalytisch concept dat, wanneer het in het licht van de muzikale compositie wordt geplaatst, de spanning omarmt die ontstaat tussen de wens om onze voorbeelden te imiteren en de wil uitverkozen te zijn.

De plaat klinkt als een authentieke hybride tussen kamerpop en minimalisme die balanceert op kabels van repetitieve patronen en akoestische drones, noisy distortion en prachtige melodieën. Het resoneert door evocaties van Steve Reich en Michael Nyman, maar ook van My Bloody Valentine.

Le Faux Ensemble werd gesticht door de Franse componist en cellist Benjamin Jarry die eerder een soloplaat uitbracht. Om de vier composities op deze ep te spelen verzamelde hij nog een celliste (Suzanne Fischer), een pianist (Sandy Ralambondrainy) en een klarinettiste (Clara Bodet) rond zich.

Het kwartet creëert een landschap dat zowel hypnotiserend, verwarrend, sensueel en meeslepend is. Hieronder kunt u de plaat al beluisteren, nog voor zijn release op 9 februari.  

a

7 februari 2018
Marc Alenus