Las Lloronas - Lágrimas

Las Lloronas - Lágrimas

Las Lloronas kondigen hun eerste volwaardige album aan met Lagrimas.

Amber in ’t Veld (zang, gitaar), Sura Solomon (zang, accordeon, ukulele) en  Marieke Werner (klarinet, zang) begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot een van de meest gewaardeerde muzikale geheimen van onze hoofdstad.

Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Twee jaar geleden brachten ze een eerste ep uit en ze lanceerden ook tal van clips op YouTube. Nu is ‘Soaked’ op komst, het eerste volwaardige album van het trio.

De eerste single uit die plaat verscheen vandaag en heet Lágrimas, een trage, innemende song, deels in het Spaans, met een stukje Franse poëzie erin verwerkt en gezegend met hemelse vocale harmonieën. Het is duidelijk dat het trio geïnspireerd werd door acts als Lhasa de Sela, Noname en Ibeyi.  

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ’t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) ontmoetten elkaar jaren geleden en deelden een passie voor sociologie, activisme en kunst. Deze passie zetten ze om in muziek waarin hun ervaringen en afkomst wierspiegeld wordt en waarin verschillende muzikale tradities met slam versmelten, waardoor een intieme, meertalige feministische poëzie ontstaat.

Ook de beeldtaal in de kortfilm van Raphaël Holt is erg poëtisch. Ook de beelden wisselen het bucolische af met het grootstedelijke. Laat je meenemen door Las Lloronas op hun reis tussen traan en lach.

27/10: Album release show @ @Le monde est un village - La Première RTBF
09/11 - Brussel, Belgian World Music Network (vanuit de Ancienne Belgique - AB online live)
07/11: Album release @ Muziekpublique
13/11: Album release concert @ Les Grignoux, Liège

16 oktober 2020
Marc Alenus