Larssen. - Make It Right

Larssen. - Make It Right

Vorig jaar stak Larssen. de neus aan het venster met twee singles met stijgend succes als gevolg. Benieuwd wat nummer drie brengt.

De ster van Larssen. rijst snel. It’s Like was zijn eerste wapenfeit en vestigde de aandacht op dit project van Sasja Maekelberg, maar vooral Mess was een schot in de roos. Airplay op de nationale radio en lovende kritieken vielen hem ten deel. Toch bleef het daarna lang stil. Tot nu.

Met Make It Right brengt de oudste Maekelberg een nummer over een verdampende relatie tussen twee personen die enkel kunnen communiceren met een telefoongesprek. Het onvermogen tot waarachtige gevoelens leidt tot de vraag: “Tell me what you would like to hear.”

Maekelberg schreef het nummer tijdens de lockdown in een tijd waarin het voor veel mensen moeilijk was, en nog steeds is, om hun dierbaren te omarmen of zelfs nog maar in nauw contact te blijven. En zo voelt het voor velen zeker herkenbaar aan.

Door het spel tussen lage en hoge stem, creëert Maekelberg hetzelfde soort spanning dat uit de eerste plaat van the xx sprak. Ook de diepe bassen is dit soort obscure, elektronische pop niet vreemd. Fans van Sohn, Glass Animals, Sir Sly en Jack Garrat zetten nu hun hooftelefoon op!

25 augustus 2020
Marc Alenus