La Obra De Marte

Introducing

Voor wie in de winter droomt van zonnige surfoorden, is de Spaanstalige poppunk van La Obra De Marte wellicht een goede soundtrack.

La Obra De Marte

De band uit Puerto Rico werd in 2012 opgericht door zanger Emmanuel Rivera Santiago en gitarist Jowy Berrios, en bestaat thans verder uit drummer Ito Figueroa, bassist AJ Rivera en slaggitarist Pete Holliday. Na een thuis opgenomen ep werkte het vijftal aan een volledig album getiteld 'Las Dos Caras De La Moneda' (de twee kanten van de munt / medaille). Dit werk wordt in twee delen aan de wereld gepresenteerd. Deel 1, het acht tracks tellende 'La Cara', is reeds verschenen; het tweede deel, 'La Cruz' komt, als het goed is, in de loop van dit jaar uit.

De poppunk is van de meest zoete soort met uitsluitend melodische - zeg maar gerust gevoelige - zang. Dat neemt niet weg dat er op 'La Cara' een prominente rol is voor stevige gitaren. La Obra De Marte zegt te zijn beïnvloed door Fall Out Boy en Panic! At The Disco, wat dit type zang verklaart, maar luisterde bijvoorbeeld ook naar Green Day. De sfeer die zo is ontstaan, ergens tussen opgewekt en melancholisch, doet dikwijls denken aan The Ataris.

Op deze ep worden gangbare radiodeuntjes afgewisseld met onvervalste poppunkanthems. Met hun vriendelijke melodieën behoren singles Ciclos en (Ex)orcismo evenals de ballad Lento tot de eerste categorie. Laatstgenoemde track heeft, afgezien van de Spaanse tekst, met een percussielijntje als enige iets bijzonders voor dit genre.

De anthems, Coleccionando Miradas, Las Dos Caras de la Moneda en vooral Premonición, kennen behalve een grote aantrekkingskracht op basis van pakkende melodieën ook scherpe hooks waarbij harde gitaren de dienst uitmaken. Zo heeft La Obra De Marte iets voor zowel sportieve als meer ontspannen vakanties. Hun geluid door stad of thuishonk laten schallen kan natuurlijk ook.

Bekijk hier de video van Ciclos.

17 januari 2018
Tino Fella