Kristof Van Landschoot

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en van echte en would-be BV's.

U wist, of u wist het niet, maar onze website wordt tegenwoordig beheerd vanuit Parijs. Alwaar onze (kvl) de internetnerd van dienst is om uw favoriet online muziekmagazine te ontdoen van bugs en andere rommel. Buiten dat heeft hij ook nog een prima muzikale smaak. Of dacht u er anders over?

De beste van het jaar.

1. Kendrick Lamar - ‘To Pimp a Butterfly’

2. U.S. Girls - ‘Half Free’

3. Holly Herndon - ‘Platform’

4. Father John Misty - ‘I Love You, Honeybear’

5. Floating Points - ‘Elaenia’

6. Joanna Newsom - ‘Divers’

7. Andy Stott - ‘Faith in Strangers’

8. Deerhunter - ‘Fading Frontier’

9. Four Tet - ‘Morning / Evening’

10. Sufjan Stevens - ‘Carrie & Lowell’

Amai, dat kon beter!

Beach House is over zijn houdbaarheidsdatum heen. De plaat kon er nog mee door, maar live was het een enorm saaie bedoening. Ook Sufjan Stevens maakte dit jaar zijn live-reputatie niet waar.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenZou ik die mannen hun wapens afgepakt hebben voor ze de Bataclan binnen gingen. Ik zou hen zeggen dat een pornosnor hen beter staat dan een baard, een leren jekker mooier is dan een djellaba, dat gitaren beter klinken dan machinegeweren en dat er meer vrouwen zijn in deze zaal dan ze in de hemel op mogen hopen, als ze maar wat gel in hun haar doen en lief zijn.

En ook dat ze beter van het leven genieten hier en nu, want dat het bestaan van dat hiernamaals nog niet bewezen is, eerder twijfelachtig zelfs. Ik zou hen overtuigen dat het beter is te lachen met de dingen, dat er zo al miserie genoeg is, en dat een live show van The Eagles Of Death Metal, in een zaal waar mensen gelukkig zijn, en elkaar graag zien, en samen dansen en zingen, van het mooiste is dat je kunt meemaken.

U hebt deze toch gezien?

Die geluidsinstallatie van Soulwax al gezien? Ik ook niet. Anders kijken we even samen naar deze video, bij de fantastische single van Emanuelle’s Free HiFi Internet.

Emmanuelle - Free HiFi Internet - DEEWEE004 from Radio Soulwax on Vimeo.

Straf live

1. Spiritualized - Pitchfork Festival, Parijs, 31/10/2015

2. The Germans - Pukkelpop, 21/08/2015

3. Holly Herndon - La Gaîté Lyrique, Parijs, 24/11/2015

4. Mugwump - Dour, 17/07/2015

5. Ariel Pink - Vooruit, Gent, 14/03/2015

In de marge

Ze moorden in Parijs en Brussel sluit een week alles af. Is er ondertussen nu al een terrorist gevonden of was het allemaal voor de show?

Coming up

Ik hoop dat Adele ooit het succes krijgt dat ze verdient. Ik hoop dat U2 naast Coca-Cola opgenomen wordt in de lijst met meest herkenbare merken ter wereld. Ik hoop dat Apple Music het wint van Spotify. Ik hoop dat alle concertzalen ter wereld in 2016 continu mogen open blijven. Ik hoop dat Marine Le Pen en Rocco Granata samen een duet zingen op een of ander vegetarisch offerfeest.

12 december 2015
Kristof Van Landschoot