KRANKk ft. AMOS - Aftermath

KRANKk ft. AMOS - Aftermath

KRANKk en AMOS kruisten het DNA. Het resultaat heet Aftermath.

Toen KRANKk en AMOS (Leadzangeres van triphopduo "A Taste Of Struggle") samen in de studio zaten, ontstond er spontaan een song. De muzikale invloeden kruisten elkaar en het resultaat is een zeer energieke mengvorm van elektronica. Ze haalden inspiratie voor Aftermath vooral bij Modeselektor, Thom Yorke en Led Zeppelin (Immigrant song). De song raakt topics als vertrouwen, risico's en kwetsbaarheid. De dingen in vraag stellen, maar jezelf ook proberen aan te moedigen om een sprong in het diepe te nemen zodat je niet alleen komt te staan.

De clip is deels opgenomen tijdens een Immersive Live Stream in het kader van de voorbereidingen voor het ‘Immersief/Inclusief- project waar KRANKk nu aan werkt, met 'overlay'-tekeningen van Jasmien de Meersman - KONEKT - bij (inclusie). Ze gingen in zee met regisseur Charlotte De Cort die veel voeling had met het nummer en de betekenis erachter wilde uitbeelden naar een andere esthetiek dan ze gewoon is.

Het idee was om in te zoomen op het lichamelijke, maar dan met een buitenaardse en futuristisch gerichte look, gemaakt met fluorescerende bodypaint in samenwerking met Bodypaint Lab. Charlotte: “In mijn werk zoek ik altijd een glimp uit het innerlijke wereld van de artiest.”

Ze vertrekt vanuit een honger naar empathie, emotie, ervaring en verrijking, die ze wilt overbrengen naar een breder publiek. Sebastiaan, de DOP van de videoclip voor Crazy ft. David Ngyah, slaagde erin de energie in het nummer met zeer weinig middelen in beeld te brengen. Daarbovenop heeft KRANKk in samenwerking met KONEKT, een platform dat kansen biedt aan mensen met een beperking, ingezet op het betrekken van creatief talent Jasmien de Meersman, een changemaker met een kritische blik op kunst.

Jasmien kerfde tijdens het beluisteren van de muziek diverse patronen in realtime op een filmrolletje. De inkepingen vulde ze vervolgens op met kleuren, die ze in negatief belichten, zoals de fluorescerende bodypaint van KRANKk. Het resultaat is betoverend, zoals je hieronder kan zien.

7 februari 2021
Marc Alenus