Kosmo Sound - Furious

Kosmo Sound - Furious

Deze Gentse telg uit de jongste generatie van Belgische jazzbands laat zich inspireren door dub en koppelt een broeierige sound aan moddervette grooves.

Kosmo Sound, de band van Ambroos De Schepper, Edmund Lauret, Mattias Geernaert en Marius Couvreur, brengt dit najaar de volgende plaat 'Fruit Of The Void' uit bij Zephyrus Records. De leden hebben allemaal een achtergrond in de jazz, maar Kosmo Sound  creëert een opzwepend, dansbaar en eclectisch universum met strakke grooves, oosterse klanken en spacy geluidseffecten. Improvisaties en uitgestrekte melodieën nemen de luisteraar mee op een trip doorheen hun kosmos.

In 2019 werden ze gekroond tot winnaar van Soundtrack. Al meermaals tourde het sextet in het VK, belangrijke broeihaard van de dub. Daar ontstond de inspiratie voor het full album ‘Antenna’ in 2020 (gemixt door Koen Gisen). De ultieme erkenning kwam er toen de singles gemixt werden door dublegendes Daniel Boyle en Alpha & Omega en ze tweemaal het voorprogramma van Adrian Sherwood mochten verzorgen.

Met de sound willen ze de grenzen blijven aftasten, maar één zekerheid blijft: Kosmo Sound wil elke dansvloer in een zwetende, dubbende en broeierige vleeshoop veranderen. Dat zal zeker ook lukken met Furious, de nieuwe single die een gewone en een dub-versie kreeg:

Kosmo Sound live:

28/05 - Kosmo Sound draait plaatjes, Bar Bricolage
18/06 - Houtnacht, Haarlem
18/08 - Helden in het Park, Eeklo
28/08 - Afrit Drongen Festival, Drongen
24/09 - Cactus Muziekcentrum 'Uitwijken', Zwankendamme
26/11 - Muziekclub 4AD, Diksmuide
08/12 - Handelsbeurs, Gent

7 mei 2022
Marc Alenus