Korinthians - Well

Korinthians - Well

Het is alweer drie jaar geleden sinds het vorige album, maar “all is well”.

Zo blijkt toch uit de nieuwe single van KORINTHIANS, Well, en de plannen voor live shows in binnen- en buitenland zijn al gemaakt. Album ‘Chaos Control’ uit 2019 krijgt bovendien een opvolger, maar daarop is het nog wachten tot mei volgend jaar.

De sound van het Gentse kwartet is diepgeworteld in de eightiespostpunktraditie en is van het soort dat zwartjassen richting dansvloer duwt. Jachtige synths, zoemende bas, priemende gitaren en een bombastische zang doen hun werk. Ze wekken zowel donkerte als vlagen van euforie op.

De band vroeg enkele bevriende auteurs om een ​​kortverhaal te schrijven en aan de basis van het eerste nummer ligt een verhaal van Gregory E. Watson (Je vindt het onder de clip op YouTube). Ook voor andere songs op het album vormen die verhalen de inspiratie.

De meeslepende zwart-witbeelden in de door MNSTRMTCH geregisseerde clip tonen hartverwarmende beelden van een man die vastzit in een relatie uit het verleden en tracht om de gesloten deuren naar vergeten dromen te openen.

28 november 2022
Marc Alenus