#Koperwaren - The Beatles - Got To Get You Into My Life (1966)

#Koperwaren - The Beatles - Got To Get You Into My Life (1966)

Er zijn zo van die momenten in het bestaan van een muziekliefhebber, die je even doen stilstaan bij een welbepaald fenomeen.  Zo werden wij ooit omvergeblazen (letterlijk en figuurlijk) door een arrangement op een fel gekoesterde Beatles-plaat.  Een bataljon koperinstrumenten gaf het nummer een extra élan. En de song was al niet minnetjes. Reden genoeg om ons oog te laten vallen op magnifieke blazersarrangementen.

Laten we van start gaan met de song waarin het fenomeen "blaasarrangement" ons voor het eerst opviel. Tot midden jaren zeventig hadden wij het altijd moeten doen met cassettes van de rode en de blauwe. En pas toen we zelf aan het platen collecteren gingen, bleken de originele lp’s van de Fab Four goudmijnen vol nieuw te ontginnen parels.

Moeilijk te schetsen wat er allemaal door dit vege, jonge lijf ging toen wij track nummer zes op kant twee van 'Revolver' eindelijk onder de naald kregen: Got To Get You Into My Life.  Wat. Een. Feest. Die blazers, die er zo feestelijk in kwamen getoeterd, die intro, die lekker overstuurde uithalen van McCartney, dat brugje, dat refrein,... Enfin, u kent de deal.  Nogmaals: Feest met hoofdletter F.

Een verholen ode aan marihuana van Paul McCartney, gaf hij veel en veel later toe, toen dat mocht: "I'd been a rather straight working-class lad but when we started to get into pot it seemed to me to be quite uplifting”. De vrolijk wegtoeterende trompetten en sax waren de eerste blazers, maar zeker niet de laatste in een Beatles-song. Lennon beschouwde Got To Get You Into My Life als McCartneys meest fraaie werk. Wij treden dit volhartig bij.

28 juni 2021
Laurens Leurs