Kookaburra - Psychomind Girl

Inlandse Maatjes

Is uw kater van oudejaar al verteerd? Zet dan even het volume op tien en geniet van de nieuwe single van Kookaburra.

Kookaburra verwacht binnenkort een tweede ep ‘KidKiteBike’ en stuurt daarvoor Psychomind Girl de frontlinie in. Die zotte doos werd losgelaten net voor het jaareinde en laat een band horen die van wanten weet met fuzz en kolkende drums. Een kwestie van de deur van het nieuwe jaar met een knap open te trappen, zoiets...

Het trio ontstond in de zomer van 2017 toen drie gasten uit Oostende, Gent en Antwerpen elkaar vonden. Ze brachten dat jaar de debuut-ep ‘Mystery Girl’ uit. In november werd een zusje verwekt in de studio. Zij wordt verwacht in februari in gelimiteerde oplage van een tweehonderdtal 7” via Gazer Tapes, maar er komt ook een digitale versie.

Als alle nummers op ‘KidKiteBike’ de energie hebben van de vooruitgestuurde single, ziet het er naar uit dat die tweehonderd singles snel de deur uit zullen zijn. Gruizige gitaren schuren tegen je trommelvliezen die al strak staan door de bassen en geperforeerd worden door de drums. Wild met je haarbos schudden kan voor enige verluchting zorgen, maar ontsnappen aan de vibe is onmogelijk.

Bovendien komt bij het nummer een toffe DIY-video van Achiel De Vlerk waarin je vanuit de Antwerpse bar Korsakov de nacht induikt om dan in een soort koortsdroom te belanden waarin smurfblauwe figuren op zoek zijn naar het meisje in kwestie. Het artwork van de ep is van de hand van Jangojim.

Live kan je deze ambitieuze garagerockers aan het werk zien op 27 maart in de Kinky Star.

2 januari 2019
Marc Alenus