Komodo - User

Komodo - User

De band scheept in voor een tournee door Spanje.

Het vorige album ligt amper een half jaar in de schappen, maar de Nederlandse, exotic indie-rock-'n-roll-band Komodo komt alweer met nieuw materiaal. Tussen de optredens op festivals door zoefden Tommy Ebben en consorten naar een studio in de Belgische Ardennen om daar drie nieuwe nummers op te nemen. User is de eerste rijpe vrucht van die sessie.

Zoals we dat van hen gewend zijn, peperen niet-westerse klanken de licht psychedelische, maar zwaar dansbare rock-'n-roll. Het thema: Iedereen gebruikt wel iets - of iemand. Maar gaat het nummer nu over drank, drugs of toch over vrienden? Wat maakt het eigenlijk uit wanneer je staat te dansen in een indie-disco, meezingt op een zomerfestival of headbangend achter het stuur zit tijdens een roadtrip.

Komodo’s tweede album - getiteld ‘Barbarians’ - is eerder dit jaar verschenen. Singles Lost Kids en Easy Prey werden vaak gedraaid op de Nederlandse radio. Die laatste schopte het zelfs tot Radio 2 TopSong. Er volgde een succesvolle clubtour en een druk festivalseizoen. Momenteel pakt de band de koffers voor een tour door Spanje.

10 oktober 2022
Marc Alenus