Koerian Verbesselt

Achtergrond

Kijk wie daar vanonder een lawine aan platen komen gekropen! Het zijn onze redacteurs die traditiegetrouw hun licht laten schijnen over het voorbije jaar. Hoe ze het overleefd hebben: de natte festivalzomer, de najaarsstorm aan straffe concerten en de reeds vernoemde lawine aan releases? U leest het hier.

Koerian Verbesselt



Hoe vat jij 2012 samen? Wat is je opgevallen? Wat is je bijgebleven?
2012 was een fantastisch muziekjaar. Het lijkt wel alsof artiesten de fontein der creativiteit herontdekt hebben. Django Django, Julia Holter, Alt-J, ... allen vonden ze met succes een geluid zonder voorgaande. Dit jaar bracht naast een stortvloed aan goede “atmosferische” muziek (Peter Broderick, Porcelain Raft, Haines…) ook een golfje excellente Belgische noise. Dat PP Devos nog lang stenen in het water mag gooien!

Wat vond jij de beste 10 platen van 2012?
1 – ‘Valtari’ - Sigur Rós
2 – ‘RKTKN#1’ - Raketkanon
3 – ‘Digressions’ - Greg Haines
4 – ‘Stuff and Such’ - Kapitan Korsakov
5 – ‘Ekstasis’ - Julia Holter
6 – ‘So Long’ (GODISDEAD) - Money (single)
7 – ‘An Awesome Wave’ – Alt-J
8 – ‘Strange Weekend’ - Porcelain Raft
9 – ‘Swing Lo Magellan’ - Dirty Projectors
10 – ‘Bloom’ - Beach House

Wat wens jij de muziekwereld voor 2013 toe? Wat zou je zelf willen horen/zien? Wie mag er het loodje leggen? Welke groep zou een reünietournee mogen doen?
Moge 2013 een plaat van The National brengen die ‘High Violet’ overtreft. Verder zou ik wensen dat in de Apocalyps van de eenentwintigste alle mensen die muziek maken omdat hun management zegt dat ze dat moeten doen wegvaagt. Moge PP Devos in een Aziatische sweatshop worden gestoken: geen nieuw nummer, geen eten! Muse wens ik een deugddoend en vooral stil pensioen. De hype rond drie akkoorden feestbandjes als The Vaccines en Howler mag zo onderhand ook beginnen overwaaien.

27 december 2012