Koen Van Dijck

Achtergrond

Kijk wie daar vanonder een lawine aan platen komen gekropen! Het zijn onze redacteurs die traditiegetrouw hun licht laten schijnen over het voorbije jaar. Hoe ze het overleefd hebben: de natte festivalzomer, de najaarsstorm aan straffe concerten en de reeds vernoemde lawine aan releases? U leest het hier.

Koen Van Dijck



Hoe vat jij 2012 samen? Wat is je opgevallen? Wat is je bijgebleven?
Voor elektronicaliefhebbers was 2012 een bijzonder mooi jaar. Producers grijpen weer terug naar de beginwaarden om er weer heel nieuwe vormen uit te boetseren. Stijlen lijken zich onophoudelijk met elkaar te vermengen en zaken worden eindelijk weer uitgepuurd in plaats van opgeblazen. Elektronische muziek kreeg afgelopen jaar weer meer een menselijk gezicht. Een mooi snoetje zelfs.

Wat vond jij de beste 10 platen van 2012?
1 – 'fIN' - John Talabot
2 – 'Visions' - Grimes
3 – 'Cracks' - Roscoe
4 – 'Aimlessness' - Dntel
5 – 'Saints' - Monokle

6 – 'Red Light' - The Hundred In The Hands

7 – 'Freedom Street' - Chris Coco

8 – 'Mala In Cuba' - Mala In Cuba

9 – 'Held' - Holy Other

10 – ‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!’ - Godspeed You! Black Emperor

Wat vond jij de beste 5 concerten van 2012?
1 – Ital + Peaking Lights, AB, 30/05/12
2 – Grimes, Botanique, 17/05/12
3 – Mala In Cuba, VK, 01/12/12
4 – DIIV, ABClub, 01/12/12
5 – Modeselektor, Pias Nites, 19/02/12

Wat wens jij de muziekwereld voor 2013 toe? Wat zou je zelf willen horen/zien? Wie mag er het loodje leggen? Welke groep zou een reünietournee mogen doen?
Voor mij mag het volgende jaar veel muzikale verrassingen brengen. Een groep of artiest die met verstomming doet slaan, een genre dat ontploft, algemene adoratie. Het zijn zaken waar van te genieten valt. En tegelijkertijd willen we in de kleinere zalen kunnen genieten van groepen die volop ploeteren, zoeken en zich grandioos amuseren.

27 december 2012
Patrick Van Gestel