Koala Disco - Tiny Noise

Koala Disco - Tiny Noise

Ergens in het Antwerpse is er een kleine lo-fi microcosmos, maar wat er daar plaatsvindt, is wel veelbelovend.

Rond het kwartet Koala Disco hangt een waas van geheimzinnigheid. Een Facebookpagina is er niet, een Instagramaccount wel, maar zonder berichten en op deĀ Spotifypagina staat ook al geen informatie. Alleen op de vi.be-pagina is te vinden dat het hier gaat over vier vrienden: zangeres Silke Ravesloot, Hendrik Vanden Berk (Gitaar, dwarsfluit, basgitaar, elektronica), Niels Tuijaerts (Gitaar, stem, elektronica, basgitaar) en drummer-percussionist Bart Hens.

Een dikke maand geleden was er al Dirt And Water en nu heeft het viertal een nieuwe single, Tiny Noise, waarvan je bezwaarlijk kan zeggen dat die lo-fi en niet-ambitieus klinkt. Doordat Tuijaerts en Ravesloot hier samen zingen, schuift het geluid op richting Portland, maar ook Mazzy Star en Nap Eyes lijken niet ver weg.

Een simpele gitaaraanslag en schudeitjes lijken aanvankelijk op een eenvoudig liedje uit te lopen, maar daar komen dan gaandeweg drums en tamboerijn bij en vooral de chemie tussen de twee stemmen, waardoor de song openbloeit tot een heerlijk dreampopnummer. Als na anderhalve minuut de bas plots een lekkere groove onder het nummer schuift, bereiken we een nieuwe climax om dan terug te keren naar hoe het begon. Tenminste zo lijkt het toch, maar na een diepe zucht, giet de band nog een lekker psychedelisch sausje over de outro.

We kunnen ons vergissen, maar wij verwachten nog veel moois van deze band na dit.

15 februari 2021
Marc Alenus