Kloothommel - Ravenala

Kloothommel - Ravenala

Terug naar de zomer van 2020 tijdens de zomer van 2021.

De Gentse lo-fi rockband Kloothommel nam in de zomer van vorig jaar, in een huisje op de Hoge Venen, hun album ‘Portonovo’ op. Die plaat komt uit op 4 juli van dit jaar, net op tijd om de hangmat weer boven te halen en lui mee te wiegen op single Ravenala.

De zalig lome song gaat over de 'Reizigersboom', een boom uit Madagaskar die haar naam dankt aan de legende dat reizigers het opgestapelde vocht in de bladeren opdronken en op die manier konden overleven. Het artwork van de single is een originele botanische tekening van een 'Ravenala Madagascariensis' door de Gentenaar Louis van Houtte uit 1875 in volume 21 van zijn ‘Flore de Serres et des Jardins de l'Europe: ou descriptions et figures des plantes les plus rares et les plus méritantes’.

Met de nieuwe single bewijst de band dat ze zich niet laat tegenhouden door reisrestricties. Dat deed de band ook al niet op hun vorige plaat ‘Seas Near Over’. Ook op de Hoge Venen kan je je in een nieuwe haven wagen, waar het leven zoet is, de fata morgana’s echt lijken en de zon alles wat onbedekt is zwart blakert. Heeft er iemand nog een Cocojito voor ons?

11 juni 2021
Marc Alenus