Kloothommel - 80's Carry This Tune

Kloothommel - 80's Carry This Tune

Kloothommel lijkt een naam voor een underground punkbandje, maar laat je niet afschrikken door deze aparte vliesvleugelige.

Kloothommel bracht eerder deze week zijn nieuwe single 80's Carry This Tune uit. De track gaat over de ouders van de leden in de jaren ’80; over liefde en scheiding; over kapitalisme en James Brown. Het is de eerste single uit het album ‘Seas Near Over’ dat ze in september 2020 uitbrengen op het Gazer Tapes label.

Kloothommel is een indie-rock band uit Gent. Ze spelen catchy mellow-melancholische rock vol melodieën en eigenzinnige songstructuren. Ze zijn eerst en vooral een DIY-gitaarband met lo-fi invloeden uit de 90's zoals Pavement, Royal Trux en Modest Mouse.

Dat is ook te horen op deze track die voor het grootste deel luchtig en lo-fi klinkt als een Engelstalige broer van Irimias Timmerman, maar na minder dan een halve minuut kruipt een horzel (of misschien wel een kloothommel) in het shirt van de song en ook al lijkt het beestje eerst zachtaardig, toch volgt de steek zo rond minuut twee. Een zalfje van zilveren gitaar en melodica verzacht daarna de pijn.

5 juni 2020
Marc Alenus