februari 2017

Klankzapper

Geen beter moment om jezelf aan te prijzen dan in een tv-show, die gretig bekeken wordt en achteraf online een eigen leven gaat leiden. De tijden van moedwillige playbackoptredens zijn voorgoed voorbij. Mensen willen vanuit de luie stoel een live-optreden meepikken dat niet te lang duurt en vooral veel toeters en bellen bevat. Elke maand worstelt onze Klankzapper alle grote tv-shows door om daarna de beste muzieksluitstukjes in een lijstje te steken. Dit waren zijn favorieten van de maand februari.

Maggie Rogers in ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon

Als Pharrell onder de indruk is, volgt de rest van de wereld al snel. Maggie Rogers staat aan de poort met de gouden klinken en mocht haar talent tonen bij Jimmy Fallon. Als een volleerde zangeres danste ze op haar hit Alaska alsof ze het zelf nog steeds geweldig vond. En dat is het ook. Ze zingt feilloos, ook de hoge tonen in het refrein. Knap werk van een artiest die we vanaf nu wel moeten in de gaten houden.

Lady Gaga tijdens de Super Bowl

Rookgordijnen! Vuur! Sierlijke dansers! Volk dat betaald wordt om de handen in de lucht te zwieren! Lady Gaga die uit de lucht komt gevallen! Ja, de Super Bowl Performance staat altijd garant voor een aantrekkelijk en vooral duur spektakel. Dit jaar mocht Lady Gaga een medley brengen en daarbij hoorde natuurlijk een indrukwekkend klank- en lichtspel. Haar optreden tijdens de Super Bowl zal voor altijd geboekt staan als het moment waarop het Amerikaanse volk haar terug in de armen sloot. Grappigste momenten? Hoe ze wild zwaaiend uit de lucht komt vallen, hoe ze piano speelt met haar been gehurkt op een bankje en terwijl haar ouders kort begroet en uiteraard de sprong in het onbekende als ze haar microfoon het publiek in smeet. Maar voor de rest: niets op aan te merken en heel entertainend.

Ed Sheeran en Stormzy tijdens de Brit Awards

De Brit Awards zorgden als vanouds weer voor heel wat grappige en ongemakkelijke momenten. Een bloemlezing: tijdens de show van Katy Perry viel er een wandelend huis van het podium; Skepta ging moederziel alleen het gigantische podium op en werd daarbij constant op mute gezet; Bruno Mars is en blijft een verdomd kleine ukkepuk en Robbie Williams kon het niet laten om nagelnieuwe en dus onbekende, nummers te brengen in plaats van enkele oudere hits waarvoor hij uiteindelijk een award mocht ontvangen. Maar het was Ed Sheeran die voor de opmerkelijkste bromance zorgde door Stormzy mee op het podium te vragen voor zijn nieuwe hit Shape Of You, tevens het enige moment waar de klank wel goed zat. Niet gedacht dat we dit ooit gingen zeggen, maar Ed Sheeran heeft ons verbaasd. En de gemeende knuffel hadden we ook nooit durven voorspellen.

2 Chainz, Gucci Mane en The Roots in ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon

Een optreden vol verrassingen, dat was de samenwerking van Gucci Mane, 2 Chainz en The Roots bij Jimmy Fallon. Het live koor op de achtergrond was geniaal en Gucci Mane, die duidelijk geniet van zijn leven buiten de gevangenis, is alvast een reden om te glimlachen. Fonzworth Bentley staat ook op het podium grappig te wezen. Het moet van ‘From G’s To Gents’ geleden zijn dat we die man nog op tv gezien hadden. En niet alleen tijdens het optreden, ook tijdens het aansluitende spelletje ‘Password’ spatte het plezier van het scherm. Kijken is de boodschap.

2 maart 2017
Joris Roobroeck